eFotbal

Ve šlágru kola se City s Liverpoolem rozešlo smírně, Chelsea rozložila Southampton, Arsenal opět zakopl

Ve šlágru kola se City s Liverpoolem rozešlo smírně, Chelsea rozložila Southampton, Arsenal opět zakopl
Ve šlágru kola se City s Liverpoolem rozešlo smírně, Chelsea rozložila Southampton, Arsenal opět zakoplFlashscore
Demolice i pořádné překvapení. Přesně to zažili fanoušci anglické Premier League ve 32. kole anglické nejvyšší soutěže. Dnes jsme svědky opravdu zajímavých střetnutí a ještě zajímavějších výsledků. Kdo dostává 4:0 už v poločase a kdo si po 8 letech nemusí zahrát poháry?
Reklama
Reklama

Prvotní šok připravili fotbalisté Evertonu v Goodison Parku hráčům z Manchesteru United. V tomto střetnutí šlo doslova o vše, protože Everton bojuje o záchranu v lize a United zase o poháry, ke kterým to teď má opravdu nahnuté. Podle statistik i očí diváka bylo jasné, že hry měl daleko víc právě tým z Manchesteru, ale i to mu nebylo nic platné. O vítězství domácích rozhodl odchovanec akademie Anthony Gordon už ve 27. minutě zápasu. United se teď musí modlit, aby sdo pohárů nakoukli.

To na hřišti Southamptonu je to jiná jízda. Píše se teprve 55. minuta zápasu a Chelsea demoluje 6:0. Mount i Werner po dvou gólech a ještě zdaleka není konec. Hráči Chelsea jsou při chuti a jejich gólový apetit neodchází. Pokud to takhle půjde dál, půjde o jeden ze zápasů sezóny. Absolutní kanonáda.

Ač je to smutné to psát každý týden, Arsenal znovu prohrává s týmem, se kterým by měl dominovat. V 70. minutě prohrává doma s Brightonem už 0:2 a zatím jeho výkon neodpovídá myšlence na výhru. Arsenal již v minulém kole dostal nařezáno od Crystal Palace a teď svůj výkon opakuje. Zvedne se do konce zápasu a přetrhne špatný výkon z prvního poločasu?

V dalším zápase hostí Watford Leeds. I zde jsme v 74. minutě a na výsledkové tabuli svítí skóre 2:0 ve prospěch Leedsu, který ve 21. minutě poslal do vedení Raphinha a přidával v 74. Rodrigo. I zde to však nevvypadá na nějaký větší obrat. I když musíme přiznat, nikdy nepodceňujte Watford.

V dnešním posledním zápase bude hrát Aston Villa s Tottenhamem. Zde bude muset zamakat Aston Villa, jelikož třikrát po sobě prohráli a spadli tak do druhé půlky tabulky. Již ve 3. minutě se dokázal prosadit Son a Tottenham se tak ujal vedení.

V nedělním programu se až na šlágr dne radovali domácí. Brentford si dokázal pojistit setrvání v nejvyšší soutěži v londýnském derby proti West Hamu, když na začátku druhého poločasu dvěma rychlými údery v podstatě ukončil naděje skvadry Davida Moyese ohledně Ligy mistrů, svoje velmi malé šance na setrvání poněkud oživil i Norwich, který v přímém souboji o záchranu přetlačil Burnley. V záchraně sezóny, kde očekávali asi lepší první polovinu pokračovaly Lišky, které na King Power Stadium před poločasem dvěma góly zahubily plány Patricka Vieiry na odvoz bodů. A pak přišel šlágr dne. Ve kterém Man City dvakrát vyslal tvrdý úder, aby se Liverpool pokaždé dokázal oklepat a vrátit do zápasu. Boj o titul je po plichtě stále otevřen, Manchester City stále drží náskok jednoho bodu. 

Everton - Manchester United 1:0 

Branky: 27. Gordon.

Arsenal - Brighton 1:2 

Branky: 89. Ödegaard - 28. Trossard, 66. Mwepu.

Southampton - Chelsea 0:6

Branky: 16. a 54. Mount, 21. a 49. Werner, 8. Alonso, 31. Havertz, 

Watford - Leeds 0:3 

Branky: 21. Raphinha, 73. Rodrigo, 85. Harrison.

Aston Villa - Tottenham 0:4 

Branky: 3., 66. a 71. Son Hung-min, 50. Kulusevski.

Brentford - West Ham 2:0Branky: 48. Mbeumo, 64. ToneyNorwich - Burnley 2:0Branky: 9. Lees Melou, 86. PukkiLeicester - Crystal Palace 2:1Branky: 39. Lookman, 45. Dewsbury-Hall - 65. ZahaManchester City - Liverpool 2:2Branky: 5. De Bruyne, 36. Jesus - 13. Jota, 46. Mané