eFotbal

Vedro zabrzdilo Slavii. Kapitán vicemistra Bořil vzal po zahozené tutovce ztrátu bodů na sebe

Vedro zabrzdilo Slavii. Kapitán vicemistra Bořil vzal po zahozené tutovce ztrátu bodů na sebe
Vedro zabrzdilo Slavii. Kapitán vicemistra Bořil vzal po zahozené tutovce ztrátu bodů na sebeFlashscore
Dva body za Spartou i za Plzní? Takový start do nejvyšší soutěže si Slavia rozhodně nepředstavovala. Jenže po remíze na půdě Slovácka 0:0 je tenhle fakt realitou. „Snažili jsme se, chtěli jsme vyhrát, ale bylo vedro a tahali jsme nohy,“ přiznal kapitán Slavie Jan Bořil před kamerami O2 TV. „Dali jsme do toho všechno. Vím, že moje hlavička měla skončit gólem. Kdybych ho dal, bereme tři body. To byla chyba, musím takové šance proměňovat,“ vzal vinu za ztrátu bodů na sebe.
Reklama
Reklama

Slavia během letní pauzy posilovala nejvíce z elitního tria a šéfové z Edenu deklarovali jasný cíl. Nic jiného než mistrovský titul vršovický klub nezajímá. Jenže po prvním kole Chance Ligy se dostavily místo radosti rozpaky. "Měli jsme jen miniaturní šance a ty jsme neproměnili. Proto bereme jenom bod," měl jasno slávistický srdcař s tím, že ho ztráta bodů moc mrzí.

V čem byl tedy podle opory Slavie problém? "Bylo sucho, drhlo nám to v kombinaci. Bylo to z naší strany pomalý, chodilo tam málo míčů ze stran a když už, tak domácí všechny centry sebrali. To byla alfa a omega všeho," věděl Bořil. "A taky bylo výjimečné vedro a my nebyli ve své kůži. Snažili jsme se, chtěli jsme vyhrát, ale bylo to málo. Kdybych dal svoji šanci hlavou, měli jsme teď tři body. Tohle musím proměňovat," konstatoval před kamerami O2 TV.

Bořil se rovněž nechtěl vymlouvat na to, že v sestavě chybělo několik hráčů a ta, co nastoupila, nebyla dostatečně sehraná. "Jsme na sebe zvyklí. Bylo tam pár zranění, tak proto se to změnilo na poslední chvíli. Tím, že bychom byli nesehraní, to opravdu není. Silní jsme, někteří kluci z Eura už hráli, musí si to sednout. Dlouho jsme spolu nebyli, ale zvyklí na sebe jsme,“ dodal pro klubový web.

Zklamaný Trpišovský: Bod ze Slovácka je málo. Nejvíce mě ale mrzí, že jsme přišli o Vlčka. Nevypadá to dobře