eFotbal

Velmi složité, ale správné rozhodnutí. Alderweireld už šestý velký mezinárodní turnaj kariéry nepřidá...

Velmi složité, ale správné rozhodnutí. Alderweireld už šestý velký mezinárodní turnaj kariéry nepřidá...
Velmi složité, ale správné rozhodnutí. Alderweireld už šestý velký mezinárodní turnaj kariéry nepřidá...Flashscore
Belgický obránce Toby Alderweireld ukončil ve 34 letech reprezentační kariéru.
Reklama
Reklama

O rozhodnutí držitele bronzu z mistrovství světa 2018 informoval tamní svaz. Současný hráč rodných Antverp, který působil i v Ajaxu Amsterodam, Atléticu Madrid či Tottenhamu, reprezentoval od roku 2009.

"Jako malý kluk jsem snil o tom, že budu hrát za národní tým. Jsem velmi vděčný a pyšný na to, že se tento sen stal skutečností. Po 14 letech se můžu ohlédnout zpět. Mám za sebou 127 startů v reprezentaci, tři světové a dva evropské šampionáty a bezpočet nádherných vzpomínek. Bylo to velmi složité rozhodnutí, ale správné," uvedl autor pěti reprezentačních gólů, který se nyní soustředí více na rodinu a působení v klubu.

Na loňském MS v Kataru v minulém roce vypadl s Belgií už ve skupině. Bezprostředně po posledním utkání na turnaji skončil u týmu po šesti letech trenér Roberto Martínez, jehož nahradil italský rodák s německým pasem Domenico Tedesco. Kvalifikaci o postup na ME 2024 zahájí "Rudí ďáblové" 24. března ve Švédsku.

Priske velebí Sørensena: S jeho přínosem jsme moc spokojení. V mnoha aspektech ukazuje vysoký standard, spoluhráči jej mají rádi