eFotbal

Více než roční pauza přináší předčasný konec. Zadák Urma už Hradci Králové více nepomůže...

Více než roční pauza přináší předčasný konec. Zadák Urma už Hradci Králové více nepomůže...
Více než roční pauza přináší předčasný konec. Zadák Urma už Hradci Králové více nepomůže...Flashscore
V Hradci Králové se po řadě let služeb rozloučí s osmadvacetiletým obráncem Ottem Urmou, jenž v rozběhlém ligovém ročníku 2022/2023 neodehrál ani minutu.
Reklama
Reklama

Mohou za to táhnoucí se zdravotní peripetie, kvůli kterým zadák naposledy navlékl černobílý trikot votroků před více než rokem. Konkrétně 4. prosince 2021 na libereckém stadionu U Nisy.

Dosavadní spoluhráč Gabriela, Čiháka a spol. s tržní hodnotou okolo 5 milionů korun se tak s východočeským prostředím loučí po téměř pěti letech.

Nutno říci, že většinu toho času absolvoval s druholigovým statusem, s tím, že po návratu mezi elitu stihl zasáhnout jen do třinácti zápasů.

Do Hradce, jenž mimochodem v současnosti táhne nelichotivou šňůru šesti proher za sebou, za což mohou i tři neúspěchy v Tipsport lize, dorazil v lednu 2018 z Teplic a v minulosti strávil rok a půl také ve druhé lize v barvách Baníku Sokolov.

Až bude Hradec zahajovat jaro na půdě vedoucí Viktorie Plzeň (28. ledna 2023), už to bude definitivně bez něj a trenérský štáb v čele s Miroslavem Koubkem se musí poohlédnout po přímé náhradě.

Jawa už má Mladá Boleslav jistého, Hoftych však nyní testuje i nigerijského záložníka Deleho