eFotbal

Viktorii bych nefavorizoval, Karabach bude mít stále větší rozpočet a možnosti, upozorňuje Pivarník

Viktorii bych nefavorizoval, Karabach bude mít stále větší rozpočet a možnosti, upozorňuje Pivarník
Viktorii bych nefavorizoval, Karabach bude mít stále větší rozpočet a možnosti, upozorňuje PivarníkFlashscore
Když se Plzeň utkala s Karabachem naposledy, stalo se tak šest let zpět, kdy vládl západočeské lavičce Roman Pivarník.
Reklama
Reklama

Viktoria tehdy narazila na ázerbajdžánského giganta ve třetím předkole Ligy mistrů a šla dál po domácí remíze 0:0 a venkovní plichtě 1:1. Žádný spanilý postup to tak nebyl...

Klimatické podmínky v Baku, kde se bude dvojzápas play-off letošní Ligy mistrů začínat, podle něj nejsou nijak speciální. "Teplota byla zhruba stejná, jako byla v té době u nás. Tím, že se hrálo až večer, se to dalo. Ani si nevzpomínám, že by tam byla nějaká obrovská vlhkost," pronesl v interview pro ČTK pětapadesátiletý expert.

Karabach se propracoval k Plzni poté, co vyřadil maďarský Ferenecváros. Rodák z Košic něco takového očekával. "Ferencváros je také silný klub, ale já víc věřil Karabachu. Pamatuju si, že před naším soubojem ho média také podceňovala, ale kdo ho pravidelně sleduje, tak ví, jak obrovskou sílu Karabach má. Pro mě to nebyl žádný šok," přiznal ČTK citovaný trenér, jenž v minulosti řídil i Bohemians Praha 1905, Zlín, Jihlavu či Sigmu.

Proti Šeriffu prý Plzeň odehrála velmi dobré zápasy, hlavně ten první venkovní. Ačkoliv postoupila zaslouženě, Pivarník by českého mistra nefavorizoval. "Nefavorizoval bych Plzeň, ale zase bych neřekl, že je outsiderem. Karabach bude mít stále větší rozpočet a možnosti, ale co se týká sportovní stránky, je to 50 na 50. V Plzni se vytvořila znovu vynikající parta, která je hladová po úspěších, a to mluví pro ni," uzavřel dnes již bývalý šéf kuvajtského celku Al-Tadamon, se kterým ale nepokračoval ve spolupráci kvůli tomu, že se nechtěl posouvat.

Kolik milionů korun už má Plzeň jistých a jaká štědrá odměna by ji čekala po dalším postupu přes Karabach?

Zdroj: ČTK