eFotbal

Vím, v jaké jsme situaci, říká Kozák, který má probudit zlínský útok a pomoci v boji o záchranu

Vím, v jaké jsme situaci, říká Kozák, který má probudit zlínský útok a pomoci v boji o záchranu
Vím, v jaké jsme situaci, říká Kozák, který má probudit zlínský útok a pomoci v boji o záchranuFlashscore
Po konci ve Slovácku se zkušený útočník Libor Kozák poprvé představil v novém působišti. V dresu Zlína, největšího rivala Slovácka, odehrál bývalý hráč Aston Villy, Lazia Řím nebo Sparty necelou hodinu, porážku 1:2 v přípravném zápase proti Sandhausenu ale odvrátit nepomohl.
Reklama
Reklama

Kozák nastoupil za Zlín poprvé a na hřišti strávil téměř hodinu. Gól ale nedal a nakonec musel se spoluhráči kousat porážku 1:2.

"Bylo to hodně soubojové a o běhání. Výsledek samozřejmě není dobrý, ale máme na čem stavět," řekl Kozák pro klubový web. "My ani soupeř jsme toho moc neměli. Spíš to rozhodly takové epizody. My jsme dali gól ze standardky, oni zase proměnili dvě penalty. Kromě nich moc neměli," dodal.

Zlín je před jarní částí sezony v nepříjemné pozici – v tabulce ho najdete až na předposledním místě jen s dvoubodovým náskokem na poslední Pardubice.

Dostat Ševce ze dna do klidnějších vod má pomoct nejen Kozák, ale také nový kouč Pavel Vrba. A ten by mohl Kozáka využít do útočného páru s Filipem Balajem. Duo „věží“ Kozák–Balaj by pak mohlo druhému nejhoršímu týmu ligy, co se týče střílení gólů, tuhle pozapomenutou disciplínu zase připomenout. A podle Kozáka by to mohlo fungovat.

"Bude samozřejmě vždycky záležet na typu zápasu, co budeme chtít hrát. Dnes to bylo spíš o odražených balonech, všechno do souboje. Byl to spíš remízový zápas, ne moc pohledný," řekl Kozák, který ví, jak důležité jaro jeho nový tým čeká. "Vím, v jaké jsme situaci," dodal.

Jakou hodnotu mají všechny zimní akvizice Sparty? Jisté je, že pod Priskem nastupuje řada dražších tváří...