eFotbal

Vítězství je návykové, věřím, že si ho budeme užívat čím dál častěji, vypráví pardubický tahoun Hlavatý

Vítězství je návykové, věřím, že si ho budeme užívat čím dál častěji, vypráví pardubický tahoun Hlavatý
Vítězství je návykové, věřím, že si ho budeme užívat čím dál častěji, vypráví pardubický tahoun HlavatýFlashscore
Poslední Pardubice dokázaly v nejvyšší soutěži triumfovat dvakrát za sebou, což je počin, který se jim povedl poprvé v sezoně. Že by už ve východočeské CFIG Areně našli recept na to, jak vyhrávat? I o tom se rozpovídal záložník Michal Hlavatý...
Reklama
Reklama

"Věříme, že ano. Pořád ale vnímáme, že jsme poslední. Je to takový začátek cesty, po které, doufám, půjdeme co nejdéle. Vítězství je návykové, proto jsem rád, že jsme si ho užili dvakrát za sebou a věřím, že si ho budeme užívat čím dál častěji," uvedl na webu fkpardubice.cz čtyřiadvacetiletý středopolař.

Sleduje kabina týmy, které jsou těsně před nimi, nebo se jde zápas od zápasu? "Snažíme se jít zápas od zápasu. Lhal bych ale, kdybych řekl, že tabulku nesledujeme. Je to pro nás hlavně vzpruha do dalších utkání. Důležitost zápasu se Zlínem jsme si nechtěli úplně připouštět, abychom se nedostali do tlaku. Byl to veledůležitý zápas, který jsme zvládli, a za to jsme rádi," přiznal bývalý hráč Příbrami, Sokolova, Viktorie Plzeň i Mladé Boleslavi.

V neděli se tým trenéra Radoslava Kováče přesune na Andrův stadion, kde je doma jarní remízový král Sigma, již v tabulce patří pátá pozice a která se spoléhá na velkou ofenzivní sílu v podobě Antonína Růska, Mojmíra Chytila a dalších.

"Neustupujeme z naší cesty. Máme nastavený systém, který musíme dodržovat. Pokud ho dodržíme tak, jak máme, můžeme v Olomouci uspět. Chceme soupeře presovat a hrát aktivně s balónem. Určitě to bude fotbalovější než poslední dvě ligová kola. Do příštího utkání musíme ještě zlepšit nasazení a agresivitu. Olomouc má ve svém kádru šikovné hráče, proto věřím, že to bude pro diváka zajímavý zápas. Mají zkušený tým s dobrým trenérem. V útoku mají velmi šikovné, a hlavně nebezpečné hráče. Klíčem k vítězství bude takové hráče uhlídat. Není to ale pouze o útočnících. Víme, že mají i další hráče, kteří mohou ohrozit naši branku. Musíme se připravit na celé jejich mužstvo," upozornil Hlavatý, jehož čeká na Hané devatenáctý ligový start v ročníku.

Tahle země není pro starý. Z pardálů je v Boleslavi králem pouze Matějovský, trefou do černého se stane dravec Kušej