eFotbal

Vlček není jako Zima nebo Samek. Absolvoval ideální cestu, ještě před rokem by takovou pozici neměl

Vlček není jako Zima nebo Samek. Absolvoval ideální cestu, ještě před rokem by takovou pozici neměl
Vlček není jako Zima nebo Samek. Absolvoval ideální cestu, ještě před rokem by takovou pozici nemělFlashscore
Dvaadvacetiletý zadák Tomáš Vlček se konečně dočkal. Proti Hradci Králové (2:0) totiž absolvoval svůj premiérový ligový start za Slavii.
Reklama
Reklama

V sešívaném trikotu sice debutoval v rámci MOL Cupu již v ročníku 2018/2019, ovšem do FORTUNA:LIGY tehdy nezasáhl a poté sbíral zkušenosti v Ústí nad Labem, Vysočině Jihlava i Pardubicích.

Léto mu ovšem po návratu do kmenového klubu vyšlo a nyní je plnohodnotnou součástí úřadujícího vicemistra. S jeho víkendovým výkonem byl plně spokojený také Jindřich Trpišovský, podle nějž mladík potvrdil to, co si o něm realizační tým myslí.

"Absolvoval ideální cestu, to znamená, že je hráčem, který nakoukne do A-týmu, pak se vyhraje na hostování a v ideálním případě, kdy má reálnou šanci hrát v týmu, se vrátí. Každý případ je jiný, jako například Zima nebo Samek. Někdy hráč dostane příležitost a není na ni připravený. Kdyby Tomáš dostal šanci před rokem, před rokem a půl, třeba by jeho pozice v týmu nebyla taková. Přišel ale připravený, prožil skvělou sezonu v Pardubicích, zvládl hrát těžké zápasy v podobné typologii, kterou hrajeme my. Vyhodnotili jsme to tak, že teď je správný čas," nastínil v interview pro slavia.cz muž zodpovědný za výkony a výsledky Slavie.

Trenérský štáb v jeho případě řešil jen to, zda bude hrát na své pozici, nebo jestli ho neprohodí s Tomášem Holešem. Nakonec se rozhodli ho na ní nechat, aby mohla vyniknout jeho velká přednost v podobě dlouhých průnikových přihrávek za obranu.

Podle Trpišovského tím jen potvrdil suverénní přípravu. Sedmačtyřicetiletý šéf celku, který neprohrál devětkrát v řadě, uvedl, že to byl navzdory jedné chyby v závěru, jež však k žádnému trestu nevedla, jeho nejlepší a nejdominantnější výkon pod jeho vedením. Pakliže by za pár dní chyběl v sestavě na jihočeském Střeleckém ostrově proti Dynamu, bylo by to velké překvapení.

Úvodní prvoligové kolo? Druhá nejvyšší návštěvnost tohoto tisíciletí. 6 let nedorazilo do hledišť více diváků