eFotbal

Vlkanova zůstává na východě Čech: Prožíval jsem to, jsem prostě tady a vždy udělám na hřišti nejvíc, co mohu

Vlkanova zůstává na východě Čech: Prožíval jsem to, jsem prostě tady a vždy udělám na hřišti nejvíc, co mohu
Vlkanova zůstává na východě Čech: Prožíval jsem to, jsem prostě tady a vždy udělám na hřišti nejvíc, co mohuFlashscore
Šestý nejproduktivnější hráč uplynulého ročníku Fortuna:ligy Adam Vlkanova počítal letos v létě s přestupem na jinou klubovou adresu, s tím, že skloňována byla jak Slavia, tak zájemce z Major League Soccer.
Reklama
Reklama

Nic z toho však nevyšlo a sportovní ředitel votroků Jiří Sabou se nechal slyšet, že mimo sešívaného "S" nepřišla žádná nabídka, jež by splňovala představy východočeského vedení. Produktivní borec tak zůstává v klubu, který má nového generálního sponzora a sice Tipsport.

"Už v minulosti jsme si prošli tím, že na Adama nabídky byly, ale nakonec to nikdy nedopadlo. Byl jsem přesvědčen o tom, že nyní ho neudržíme, ale zůstává. Na začátku přípravy jsem na něm viděl zklamání, ale je profesionál. Musí pokračovat a podávat dál výkony, které ho dostaly na úroveň, na jaké hrál," citoval server sport.cz slova funkcionáře.

Spokojen s jeho setrváním je také generální manažer šestého týmu minulé sezony Richard Jukl. "I já jsem moc rád, že Adam zůstal. Sedíme spolu a ladíme jeho další fungování tady. Věřím, že najdeme koncensus, který bude vyhovovat všem stranám," přidal na sport.cz představitel klubu, jehož trenérsky vede nejstarší kouč prvoligové branže Miroslav Koubek.

Sám hbitý štírek nezastírá, že byl zklamaný, ale pár dní před rozjezdem nové sezony už to nedává najevo. "Prožíval jsem to. Bylo o tom napsáno a řečeno hodně. Jsem prostě tady, vždycky udělám na hřišti nejvíc, co mohu. Vždycky jsem hrál za Hradec nejlíp, jak to šlo. Jsem nastavený tak, abychom měli co nejlepší sezonu," pronesl sportem.cz citovaný hradecký kapitán, jenž se v roce 2022 proklestil i do národního mužstva.

Jeho motivací může být i nová fotbalová aréna. "Tohle mě samozřejmě láká. Chtěl bych být ten, kdo Hradec na nový stadion přivede. Ale nikdo neví, co se stane. Uvidíme. 8 let jsem jen poslouchal, že to bude a po takové době konečně vidím, že se něco děje. Lidi budou chodit ještě víc a o to větší klub budeme. Třeba se pak bude dát hrát i o vyšší příčky, když budeme mít takové zázemí," zaznělo na fchk.cz z úst samotného středopolaře.

Pomůže Sport svým indexovým „bičem na útočný fotbal“ ofenzivě, nebo jde o Cimrmanovu cestu do Liptákova?

Zdroj: fchk.cz sport.cz