eFotbal

Votroci byli mezi nejúspěšnějšími kolektivy Královéhradeckého kraje stříbrní. Před kým se museli sklonit?

Votroci byli mezi nejúspěšnějšími kolektivy Královéhradeckého kraje stříbrní. Před kým se museli sklonit?
Votroci byli mezi nejúspěšnějšími kolektivy Královéhradeckého kraje stříbrní. Před kým se museli sklonit?Flashscore
Kvůli covidu-19 se vyhlašovali nejúspěšnější sportovci Královéhradeckého kraje za rok 2021 až ve třetí zářijové dekádě a v kategorii kolektivů se radovali ze stříbrné pozice hráči Hradce Králové.
Reklama
Reklama

Aktuálně sedmý tým FORTUNA:LIGY, který má ovšem v tabulce stejně bodů jako třetí Sparta, za uplynulé kalendářní období trumfli pouze cyklisté ze stáje Elite Elkov Kasper Cycling Team. Vašulín, Rada a spol. pak za sebou nechali basketbalistky Sokola Hradce Králové.

Východočeskou značku zastupovala na slavnostním předávání v Kongresovém centru Aldis pětice Jiří Sabou, Ondřej Prášil, Otto Urma, Pavel Dvořák a Zdenko Frťala, jenž votroky právě v loňském roce přivedl zpět do elitní soutěže a nyní pracuje jako šéftrenér mládežnické akademie v Teplicích.

"Ocenění za postup nám udělalo velkou radost. Byla to práce celého klubu, takže je to ocenění především pro něj, já osobně jsem velice potěšen tím, že jsem tuto cenu získal a nesmírně si jí vážím. Sleduji Hradec i každý jiný klub, ve kterém jsem působil. Člověk má k těmto týmům blíž, ať už v nich zažil věci horší nebo lepší. Všude jsem si dokázal porozumět s lidmi, se kterými jsem pracoval. Samozřejmě oceňuji to, jakým způsobem posunul trenér Koubek úroveň hry mužstva zase o třídu výš. Není náhoda, že Hradec v loňské i letošní sezóně je tam, kde je. Jeho hra je atraktivní, přitom zodpovědná a poctivá. Trenér Koubek předal hráčům své myšlenky a představy. Myslím si, že to všechno do sebe zapadlo tak, jak mělo a teď to skvěle funguje," vyzdvihl svého staršího a zkušenějšího kolegu Frťala, jehož slova publikoval web fchk.cz.

Za anketu i ocenění je velice rád také funkcionář Sabou. "Jde o uznání sportovních výkonů jako takových a zároveň skýtá možnost zavzpomínat si na úspěchy, kterých člověk dosáhl. Velice rád jsem se opět setkal s trenéry Frťalou a Prášilem, se kterými jsem si právě okamžik postupu do první ligy připomněl. Chtěl bych ještě jednou jim i našim hráčům poděkovat za to, co pro mužstvo v sezóně 2020/21 udělali," citovaly oficiální stránky černobílé družiny slova sportovního ředitele.

Krch ještě zdaleka nekončí, ale i tak vstupuje do managementu Bohemians 1905. Jaké úkoly ho čekají?