eFotbal

Vrba chce od Karabce zhruba totéž, co Kotal. Co všechno už v sezoně letenskou naději zbrzdilo?

Vrba chce od Karabce zhruba totéž, co Kotal. Co všechno už v sezoně letenskou naději zbrzdilo?
Vrba chce od Karabce zhruba totéž, co Kotal. Co všechno už v sezoně letenskou naději zbrzdilo?Flashscore
Byť už je nadějný teenager Adam Karabec v české jednadvacítce a pravidelně si jakožto žolík připisuje starty také ve Spartě, v dosavadní ligové sezoně toho neodehrál až tak moc.
Reklama
Reklama

"Na podzim mě přibrzdily zdravotní trable. Ze zářijového srazu U21, při kterém jsem odehrál za ni svůj první zápas proti San Marinu, jsem se vrátil s podvrtnutým levým kotníkem. Potom se mi udělala boule pod prsty na nártu druhé nohy a nikdo nevěděl z čeho i co s tím. Čtyři dny jsem byl třeba bez bolesti a pátý to bolelo tak, že jsem pomalu nemohl ani chodit. Naštěstí tohle nečitelné zranění postupně zmizelo. Covid-19 jsem před pár týdny chytil jako jeden z posledních hráčů Sparty. Celkový průběh byl sice v pohodě, ale za deset dnů, co jsem musel ležet, jsem prakticky přišel o kondici. Na prvních trénincích po návratu to taky bylo znát, ale nyní jsem už tohle manko dohnal," přihnal na stránkách gol.cz klubový svěřenec Pavla Vrby, jehož vzal Karel Krejčí do Slovinska i na první polovinu malého Eura.

Za letenské áčko už začal nastupovat už před předešlým koučem Václavem Kotalem. A protože je v áčku stále nejmladším borcem, který má prvoligové zkušenosti, povinnosti má pořád i na tréninkových jednotkách...

"Jsem rád za každou šanci, kterou od trenérů jako mladý hráč dostanu, protože ve Spartě je velká konkurence. Zajímalo mě, kdo z nich mi dal víc herního času. Vyšlo mi, že pan Vrba, ale ke konci angažmá pana Kotala jsem dostával taky dost prostoru, nastupoval jsem i v základní sestavě. Oba ode mne chtěli zhruba totéž – pohybovat se jako desítka mezi záložníky a hrotovým útočníkem, doplňovat ho, připravovat střelecké pozice spoluhráčům nebo sám z druhé vlny vypálit. Jako mladí, kterých je v současném kádru Sparty poměrně dost, máme i pár pravidelných povinností. Připravujeme pomůcky a balony na tréninky, po jejich skončení je zase uklízíme. Zápisné dává úplně každý, ale kluci, co přicházejí z dorostu, mají nižší sazbu, než kterou náš pokladník Matěj Hanousek vyměří těm, kteří se třeba vracejí ze zahraničního angažmá," ozřejmil v interview pro Gól stále teprve sedmnáctiletý Karabec, jenž považuje poslední ligový bod na jihočeském Střeleckém ostrově za dobrý.

I když mu ještě nebylo osmnáct, i tak už má ve Fortuna:lize 23 startů a 3 trefy, s tím, že dalších sedm soutěžních vystoupení přidal v MOL Cupu a Evropské lize.

Kam s ním? Těchto pět klubů by mohlo mít zájem o srdcaře Jiráčka!

Zdroj: gol.cz