eFotbal

Vrba: Jasně jsem řekl, že chci postoupit ze skupiny. Pokud se mi to nepovede, budu zklamaný

Vrba: Jasně jsem řekl, že chci postoupit ze skupiny. Pokud se mi to nepovede, budu zklamaný
Vrba: Jasně jsem řekl, že chci postoupit ze skupiny. Pokud se mi to nepovede, budu zklamanýFlashscore
Jaká bude ve čtvrtek na Letné kulisa? Hlavní kouč slavného "S" Pavel Vrba věří tomu, že přítomné děti, jichž by mělo být 10 tisíc, dokážou v Generali Česká pojišťovna aréně udělat skvělou atmosféru a hráči se budou cítit jako ve Skotsku...
Reklama
Reklama

Jaký je aktuální zdravotní stav úřadujícího vicemistra? "Mění se. Někteří hráči, kteří nemohli hrát, už trénují. Problém jsou oba Krejčí. Jeden má problémy s krví, druhý měl natržený stehenní sval. Højer má urvanou achilovku. Souček se zranil v posledním zápase ve Zlíně, natrhl si postranní kolenní vaz. Tihle čtyři nebudou určitě. U ostatních hráčů je pravděpodobné, že překvapíme a budou v nominaci," přednesl na tiskové konferenci explzeňský odborník.

Jarní souboje Slavie s Rangers zpětně nestudoval, trenéra totiž zajímá momentální stav soupeře. Co tedy o Jezdcích soudí? "Je to mužstvo, které ve Skotsku vládne už delší dobu a patří k top mužstvům. Ukazuje se to i ve složení týmu a v tabulce skotské ligy. Čeká nás hodně těžká zkouška. Favoritem naší skupiny je Lyon, ostatní budou bojovat o další postupová místa ve skupině. Máme soupeře, který je silný v osobních soubojích, organizovaný, má svoji kvalitu. Ukazuje to nejen v Evropské lize, ale také ve skotské. To budí obrovský respekt," přiznal bývalý stratég českého národního mužstva.

Manažera Stevena Gerrarda respektuje. "Kteří hráči by mohli být pro nás nebezpeční, to řeknu hlavně našim hráčům. Steven Gerrard byl skvělý anglický fotbalista a myslím si, že v Rangers dělá skvělou práci," chválil svého trenérského kolegu Vrba, jehož slova nabídl web sparta.cz

Bude cestou k úspěchu co největší kreativita? "My určitě způsob hry nebudeme měnit. Jdeme nějakou cestou, někdy trochu zakopneme nebo nemáme třeba hráče zdravotně v pořádku, jak bychom si představovali. Budeme chtít bavit fanoušky, střílet a být aktivní. Snažíme se dávat co nejvíc gólů, v tabulce nám to pomáhá a budeme se o to snažit i v tomto zápase," doplnil renomovaný kouč se zkušenostmi z Ruska i Bulharska.

Cíle zůstávají jasné a to i přesto, že je Evropská liga trochu jiná úroveň než Fortuna:liga. "Jasně jsem řekl, že chci postoupit ze skupiny. Pokud se mi to nepovede, budu zklamaný," uzavřel na webu sparta.cz Vrba.

Čelůstka: Nejlepší by bylo, kdybychom nedovolili Rangers hrát jejich hru, mohla by nám dělat problémy

Zdroj: sparta.cz