eFotbal

Všechna místa ještě obsazená nejsou, ale už nyní mají smůlu. Kdo bude na MS koukat jen v televizi?

Všechna místa ještě obsazená nejsou, ale už nyní mají smůlu. Kdo bude na MS koukat jen v televizi?
Všechna místa ještě obsazená nejsou, ale už nyní mají smůlu. Kdo bude na MS koukat jen v televizi?Flashscore
Světový šampionát v Kataru se nezadržitelně blíží, přestože do jeho startu zbývá ještě stále několik měsíců. Některé místenky jsou již obsazené, ale stále je jich ještě dost volných. Z 32 účastníků má již 13 týmů jistotu, že si na mistrovství světa zahrají, ale najdou se i země, které mají již nyní jistotu neúčasti, přestože ve svých řadách mají velké individuální hvězdy. Podívejme se na zvučná jména, která se na letošní mistrovství světa budou koukat jen v televizi.
Reklama
Reklama

Velké zklamání musí vykazovat legionáři z Pobřeží Slonoviny, protože jich je hned celá řada, která ve svých klubech exceluje. Můžeme skloňovat například Sebastiena Hallera, Nicolase Pépého, Wilfrieda Zahu či Francka Kessieho. Na vrcholném turnaji ale bude chybět také třeba Edmond Tapsoba s výběrem Burkina Faso či Naby Keita v národních barvách Guinei.

V Evropě se na jaře bude hrát zajímavá kvalifikace, která by mohla ještě výrazně rozšířit počet zklamaných tváří. Bude zajímavé sledovat skupinu, ve které se objeví například Gareth Bale v barvách Walesu či David Alaba za výběr Rakouska. Český výběr by se mohl ve vyřazovací fázi o vrcholný turnaj zapříčinit o to, že do Kataru nepoletí například Zlatan Ibrahimovič či Robert Lewandowski. Ve třetí skupině je pak jisté, že se bude jednat o velký třesk, neboť o jednu místenku se tam mohou utkat poslední evropští šampioni Italové s těmi, kteří jim předali žezlo. A Portugalsko s Ronaldem v sestavě chybět mezi dvaatřiceti účastníky nechce.

Po kvalifikačních skupinách je ale jasné, že některá velká jména se do Kataru nepodívají. U našich východních sousedů je to třeba Milan Škriniar, kterému se jinak velmi daří v barvách Interu Milán. Ve stejné skupině na nepostupových příčkách skončilo také Slovinsko, které mezi třemi tyčemi disponuje Janem Oblakem. Hvězda Atlétika Madrid je vnímána jako jeden z nejlepších brankářů současnosti. V kvalifikaci se ale nedařilo ani Norsku, proto nebude možné vidět, jak si v národních barvách vedou Erling Haaland či Martin Odegaard.

Zdroj: transfermarkt.com