eFotbal

Všichni Češi jsou podle Anwara rasisti! Teď se ale na mušku dostal i on sám, český právník po něm žádá omluvu

Všichni Češi jsou podle Anwara rasisti! Teď se ale na mušku dostal i on sám, český právník po něm žádá omluvu
Všichni Češi jsou podle Anwara rasisti! Teď se ale na mušku dostal i on sám, český právník po něm žádá omluvuFlashscore
Jako zástupce finského záložníka Glena Kamary se rozhodl bojovat nejen s Ondřejem Kúdelou, ale s celou Českou republikou! Ta je totiž podle něj okupována samými rasisty, kteří řádí hlavně v Praze, kde svou podporu dělí mezi Slavii a Spartu. Takový je zhruba postoj právníka Aemara Anwara, proti kterému se teď rozhodl bránit český advokát Adam Batuna. Ten se totiž na velkohubého soka rozhodl podat oficiální stížnost!
Reklama
Reklama

"Pokud se potvrdí, že jeho výroky uvedené ve světových mediích ohledně rasismu Pražanů jsou skutečně jeho výroky, tak máme za to, že dochází ke zjevnému hrubému porušování osobnostních práv Pražanů, kteří jsou nepřímo označováni za rasisty,“ vzkázal v rozhovoru pro Blesk Batuna.

"Pan právník by se měl za výroky omluvit, a to stejným způsobem, jakým je přednesl. Samozřejmě se může stát, že některým klientům se ta omluva nebude zdát dostatečná a mohou požadovat finanční satisfakci," dodal s tím, že jeho klienty jsou de facto všichni obyvatelé Prahy."Přece nemůžeme strpět, aby o Češích či Pražanech média psala, že jsme rasisti. To je šílená dehonestace," zahřímal Batuna.A na jaká všechna místa hodlá své stížnosti směřovat? "To má dvě roviny. Jedna se týká etického kodexu advokátů, druhá jsou nároky dotčených osob, kde jsme dostali mnoho podnětů pro jejich zastupování. Naše klienty nezajímá kárné řízení na úrovni advokátní komory. Chtějí, aby se jim ten právník omluvil, aby bylo očištěno jejich jméno, že nejsou rasisté," zdůraznil český právník. Zda dojde přímo na trestní oznámení, není ale jisté. "Jak jsem uvedl výše, pracujeme na tom. Za 14 dní bychom měli mít ohledně dalšího postupu zcela jasno," uzavřel Batuna.Zdroj: Blesk