eFotbal

Vůbec se mi nelíbí, co teď Trpišovský dělá. Je z toho kolotoč, kritizuje Vízek. Proč s ním Rada už deset dní nemluví?

Vůbec se mi nelíbí, co teď Trpišovský dělá. Je z toho kolotoč, kritizuje Vízek. Proč s ním Rada už deset dní nemluví?
Vůbec se mi nelíbí, co teď Trpišovský dělá. Je z toho kolotoč, kritizuje Vízek. Proč s ním Rada už deset dní nemluví?Flashscore
Fotbalisté Slavie se ocitli v situaci, kterou za vlády kouče Jindřicha Trpišovského prakticky neznají. Z cesty do Ligy mistrů je odklidil průměrný maďarský Ferencváros a špatně vykročili i do boje o Evropskou ligu, když v úvodním domácím zápase čtvrtého předkola jen remizovali 2:2 s polskou Legií Varšava. Uznávaný glosátor a někdejší legendární útočník Ladislav Vízek věří, že červenobílí pořád ještě postoupí, zároveň se ale pouští do kritiky trenéra Jindřicha Trpišovského. Co přesně se mu na jeho práci nelíbí?
Reklama
Reklama

„Je hezké, že tenhle pohárový týden českým týmům vesměs vyšel. Tedy až na Slavii, která to ještě bude mít hodně těžké. Ten pravý obraz výkonnosti českých klubů ale nastal týden předtím, kdy až na Plzeň nezvládlo svou odvetu ani jedno z našich mužstev. A to je dost smutné,“ začal Vízek v rozhovoru pro eFotbal. Zklamáním jsou pro něj hlavně pohárové výkony Slavie, největšího favorita na úspěch. V boji o Ligu mistrů ale sešívaní vypadli s Ferencvárosem a nedobře vstoupili i do dvojutkání s polskou Legií. „Musím říct, že se mi vůbec nelíbí, co teď Trpišovský dělá. Je z toho kolotoč. Neustále točit nějakých 20 lidí, to prostě není dobře a teď se to projevilo. Jasně, v minulých letech s tím měl velké úspěchy, ale sestavu můžete rotovat v lize, určitě ne v klíčových zápasech evropských pohárů. Tam máte mít jasně danou jedenáctku a ty ostatní testovat v domácí soutěži, kde je na to prostor,“ poznamenal bývalý hráč pražské Dukly. „Vemte si Standu Tecla. Vím, že je to hrozně hodnej kluk, ale v současné Slavii už nemá co dělat. Sice pracuje pro mužstvo, ale sám neumí vstřelit gól a Trpišovský ho postaví do zápasu, v němž těch gólů potřebuje vstřelit hned několik. Hlava mi to nebere a podle mě by už měl trenérovi někdo říct, aby byl v tomhle trochu rozumnější. Ovšem to se špatně dělá, když je v klubu prakticky nedotknutelný,“ pousmál se Vízek.

Do médií už však pronikla zpráva, že se v podobném duchu proti trenérovi ozval i Jan Kuchta. Tedy útočník, který jak do odvety s Maďary, tak do duelu s Varšavou naskočil až jako náhradník. „Už je to tady. A Kuchtovi se ani trochu nedivím. Spolu s Adamem Hožkem se stal nejlepším střelcem minulé sezony, v těch nejdůležitějších zápasech ho ale trenér stejně posadí jen na lavičku a dá tam místo něj třeba právě Tecla. Je přece jasné, že pak je ten hráč naštvaný. A jestli si Trpišovský myslí, že to každý snese, tak to samozřejmě není pravda. Jak by se asi líbilo jemu, kdyby ho někdo na čtrnáct dní odstavil s tím, že na chvíli teď bude Slavii koučovat někdo jiný,“ rýpnul si Vízek. Přesto doufá, že Pražané přes Legii nakonec postoupí. „Slavia hraje venku fakt dobře, takže hůl bych nad ní ještě určitě nelámal. Ale musí v Polsku vyhrát, což nebude nic jednoduchého. Pokud se to nepodaří, bude to obrovské zklamání a velký průšvih. A radši nechci domýšlet, co by se potom v Edenu dělo,“ zapřemítal. Stěžejní podle něj je, aby Slavii v odvetě konečně podržel brankář Ondřej Kolář. „Ty chyby, co teď dělá, jsou prostě hrozné. Strašně si kvůli nim kazí svoje renomé. Mluvilo se o tom, že by mohl odejít jinam, ale pochybuji, že ho po tom všem ještě někdo bude chtít. Určitě bych ho posadil na lavičku. Zvlášť teď, kdy mu ostatní kluci už radši moc nepřihrávají. Ondra je pořád skvělý gólman, ale logicky teď ztratil sebevědomí a měl by si na chvíli odpočinout,“ má jasno Vízek. A vyjádřil se i k tomu, proč mu už deset dní nezvedá telefon jeho kamarád Petr Rada. „Je na mě naštvanej, protože jsem o něm řekl, že je to takovej raplík. Tak teď musím čekat, než to v něm vybublá a přestane se zlobit. Ale jak ho znám, tak to může trvat hodně dlouho,“ podotknul Vízek a prozradil, proč lodivoda Jablonce tak nadzvednul dotaz, zda věděl o tom, že majitel klubu Miroslav Pelta putoval o poločasu duelu s Bohemians do kabiny rozhodčích. „To ho naštvalo fakt hodně, protože on s Peltou skoro není v žádném kontaktu. Petr je dobrej kluk a fakt ho zajímá jen mužstvo, jak sám říká. To můžu klidně potvrdit. Za Peltou chodí jenom před sezonou, a to ohledně možných posil. Jinak nikdy,“ poznamenal populární kritik. Ale zatímco kouče chrání, na majiteli Jablonce nenechal nit suchou.„Tím, že šel takhle za sudími, se mi naprosto zprotivil. Myslel jsem, že se změnil, ale evidentně ne. Byl to vždycky lump a tímto to jen potvrdil. A to se pak v klubu ještě zlobí na trenéra Klokanů Luďka Klusáčka, že si dovolil to říct. Ale to by přece udělal úplně každý. Já jsem jedině rád, že se Luděk ozval. Aspoň všichni vidí, co je Pelta pořád zač. To i ten Berbr má snad větší soudnost než on,“ uzavřel Vízek.