eFotbal

Výborní krajní obránci s dobrými centry? Nový král asistencí Vlkanova cení Fleišmana či Kroba

Výborní krajní obránci s dobrými centry? Nový král asistencí Vlkanova cení Fleišmana či Kroba
Výborní krajní obránci s dobrými centry? Nový král asistencí Vlkanova cení Fleišmana či KrobaFlashscore
Nejlepším gólovým asistentem mezi šestým až desátým kolem Fortuna:ligy se stal Votrok Adam Vlkanova, jenž se o to zasloužil čtyřmi přesnými vybídnutími. Opora Hradce proto bude v následujících pěti ligových kolech nastupovat ve speciálním dresu se žlutým číslem a jmenovkou.
Reklama
Reklama

Jak si jedna z východočeských ikon nováčka cení vůbec cení přihrávek? "Odmalička mi táta říkal, že pro něj je cennější, když někomu přihraju před prázdnou bránu, než abych sám gól dal. Takové asistence jsem úplně neměl, ale určitě je beru jako důležité. Většinou jen díky asistenci někdo může dát gól. Samozřejmě nejsou vidět tak jako góly, ty přinášejí ještě jinou radost, ale jsem rád, že se teď v nějaké kategorii sledují," uvedl v interview pro fchk.cz sedmadvacetiletý svěřenec Miroslava Koubka, jenž nasbíral tři asistence z rohu a jednu ze hry.

Jedním z pomocných kriétrií při vyhlašování krále asistentů je přihrávka do gólové šance. "Zrovna v posledním zápase s Jabloncem jsem někdy v páté minutě přihrál Danu Vašulínovi, on byl na vápně uprostřed sám a přestřelil. To mě mrzelo – ne kvůli tomu, že jsem mohl mít asistenci, ale spíš kvůli tomu, že jsme mohli brzy vést a hrálo by se nám úplně jinak," přidal hradecký odchovanec.

Kdo má podle něj v lize výjimečný cit pro dobře načasovanou přihrávku? "Těch je hodně. Vyzdvihl bych třeba Stancia. Jsou i výborní krajní obránci, kteří mají dobré centry – Fleišman nebo Krob. Z centrů padá podle mě víc gólů, nějakých úžasných prostrkávek v naší lize tolik nevidím," ocenil obránce Jablonce a Baníku.

A jak je spokojen s výkony a třinácti body Hradce po prvních deseti kolech po návratu mezi elitu? "Před sezonou bych s tím spokojený byl. Máme víc než bod na zápas, což většinou znamená záchranu. Když jsme ale viděli ty zápasy na začátku nebo ten poslední s Jabloncem… Nechci říct, že jsme měli mít o osm bodů víc, ale o takové čtyři, to by odpovídalo a bylo by to ještě lepší. Ukázali jsme si, že na všechny tyhle týmy máme. Nevyšla nám utkání proti Spartě a Slavii, ani na Slovácku jsme nepodali optimální výkon. U všech ostatních týmů od Jablonce po Karvinou jsme si ale ověřili, že je můžeme porážet. Máme sílu na to, abychom se udrželi. A třeba nebudeme myslet jen na záchranu, ale budeme moct mířit i výš," uzavřel na fchk.cz Vlkanova.

Přehled vítězů 2021/22:

6. až 10. kolo: Adam Vlkanova (FC Hradec Králové)

Asistence: 4 | Přihrávky do gólových šancí: 4 | Přihrávky do pokutového území: 14

1. až 5. kolo: Juraj Chvátal (SK Sigma Olomouc)

Asistence: 4 | Přihrávky do gólových šancí: 6 | Přihrávky do pokutového území: 17

Nadprůměrní stopeři Fortuna:ligy podle Luhového? Dva operují na Letné, jeden v Edenu...

Zdroj: fortunaliga.cz, fchk.cz