eFotbal

Vyfotil se s Priskem, o Trpišovském hovoří v superlativech. Souboj o titul by mohla dle Uličného rozhodnout Plzeň

Vyfotil se s Priskem, o Trpišovském hovoří v superlativech. Souboj o titul by mohla dle Uličného rozhodnout Plzeň
Vyfotil se s Priskem, o Trpišovském hovoří v superlativech. Souboj o titul by mohla dle Uličného rozhodnout PlzeňFlashscore
Domácí branži čeká v ročníku 2022/2024 již čtvrté nejslavnější derby, s tím, že hlavní trenér Sparty Brian Priske ještě neokusil chuť vítězství, když dvakrát prohrál (0:4 a 0:2) a jednou remizoval (3:3).
Reklama
Reklama

Jak na důležitou titulovou bitvu v letenské epet ARENĚ nahlíží velezkušený expert Petr Uličný? "Je pravda, že Slavia byla v poháru jednoznačně lepší. Na druhou stranu Sparta si z toho duelu určitě vzala nějaké ponaučení. Ve finále se rozhodne na hřišti a vždy jde o velké a malé okamžiky. Já jsem jako trenér prohrál zápas patnáctkrát gólem v 95. minutě," zavzpomínal v rozhovoru pro tn.nova.cz třiasedmdesátiletý odborník.

Pokud by došlo stejně jako v závěru základní části k remíze, blíž k trofeji by měla Sparta. Do všeho však ještě může promluvit Viktoria, kterou čekají obě "S". "Diplomaticky to vidím na remízu 1:1, nebo dokonce 2:2. Souboj o titul by tak mohla rozhodnout Plzeň, která bude hrát s oběma týmy a nemá co ztratit. A pak samozřejmě taky zápas Slavie v Olomouci," připomněl své hanácké kořeny.

Na čí stranu by se přikláněl tentokrát? "Pro mě je to těžké hodnocení. Znám Jindřicha Trpišovského, to je perfektní chlapec a perfektní trenér a taky tam má někde na lavičce i Stanislava Vlčka. Slavia navíc hraje perfektní fotbal. Na druhou stranu jsem kdysi působil ve Spartě a teď jsem se vyfotil s panem Priskem, takže tipuju, že to bude křížek," zůstal diplomatem někdejší bouřlivák, jenž v minulosti vedl Plzeň, Žižkov, Brno, Baník, Hradec, Sigmu, Zlín i Ružomberok.

Straka před derby: Sparta se musí poučit z finále, Slavii zdobí skvělý kolektiv