eFotbal

Vyhrané derby je skoro jako doping, uculoval se Jarolím po skalpu rezervního týmu Sparty

Vyhrané derby je skoro jako doping, uculoval se Jarolím po skalpu rezervního týmu Sparty
Vyhrané derby je skoro jako doping, uculoval se Jarolím po skalpu rezervního týmu SpartyFlashscore
Zatímco na derby Slavie se Spartou v české nejvyšší soutěži si budou muset diváci ještě pár týdnů počkat, FNL nabídla poměření sil slavných pražských klubů již ve svém třetím kole. Rezervní tým sešívaných uspěl na půdě Stadionu Na Chvalech díky skvělé první půli a nakonec slavil první výhru v sezóně právě v derby proti Spartě.
Reklama
Reklama

Skóre otevřel již v 9. minutě Beran z penalty, kterého poté střelecky následovali také Fila, Šubert a Bárta. Hosté v první půli snížili zásluhou Podhorockého a stejný hráč proměnil v samotném závěru utkání také z pokutového kopu. Spokojenějším trenérem byl po závěrečném hvizdu Marek Jarolím, který si připsal první tři body v novém ročníku FNL.

Po úvodním zaváhání s Prostějovem a remíze s Táborskem přišla výhra, která hráčům v červenobílých dresech zvedne sebevědomí. „Pro naše hráče je to skoro jako doping, který nejde jinak získat. Musí to pro ně být obrovská dávka sebevědomí a podpora pro další zlepšování, které takové zápasy přináší. Je super, že se tato konfrontace opět vrátila na tuto úroveň. Sparta nás žene ke každodenní kvalitní práci, abychom, když došlo na tento zápas, ukázali kvalitu. Přínos takových zápasů je obrovský. Takový výkon a výsledek musí kluky podpořit do další práce,“ nechal se slyšet kouč sešívaných Marek Jarolím.

Rezervní tým Slavie se prezentuje zajímavou hrou a výkony rostou každým dalším zápasem. „V Táboře jsme byli odměněni bodem, ale už výkon proti Prostějovu byl velice slušný, tam to bylo spíše o gólu. Je potřeba říci, že je pro nás velká pomoc ve výkonech Dana Fily a Matěje Valenty. Oba hráči klukům přinesou mnohem větší klid. Daniel Fila udržel hodně těžkých míčů. Je třeba vidět i tyto věci, že se to takto sejde i s tím, že nás doplní kluci z Áčka, kteří tomu takto pomohou. Mladí vedle nich pak rostou. Kam až naše výkony půjdou, uvidíme, cesta je ještě dlouhá. Aby se kluci mohli posunout do první ligy je spíše na delší čas. Jsou tam pasáže, kdy si musí zvyknout na tempo a rychlé návraty, abychom soupeři nedali možnost se do něčeho vůbec dostat. Práce je ještě dost a budeme spokojeni, když to bude pokračovat a bude to pořád o naší kvalitní hře a postupně se zvedneme. Budeme rádi, když se to konečně ustálí,“ pokračoval v rozhovoru pro Slavia.cz

K zisku tří bodů výrazně pomohl i brankář Adam Dvořák, pro kterého měl taktéž slova chvály. „Působí fantasticky, zažil jsem ho ještě v žacích, kde jsem ho trénoval. Jeho vývoj, který nikdo nepředpokládal, byl skvělý. Velký progres udělal i ve třetí lize, když tam loni debutoval. Působí strašně dobře na hřišti i v kabině. Roste z něj zajímavá osobnost,“ dodal Jarolím.

Zdroj: slavia.cz