eFotbal

Vyškovský Trousil: Máme ambiciózního majitele a byli jsme postaveni před to, že se máme pokusit o postup do ligy

Vyškovský Trousil: Máme ambiciózního majitele a byli jsme postaveni před to, že se máme pokusit o postup do ligy
Vyškovský Trousil: Máme ambiciózního majitele a byli jsme postaveni před to, že se máme pokusit o postup do ligyFlashscore
Druholigový Vyškov sice obdržel na půdě prvoligového lídra čtyřku, nicméně jeho hlavní kouč Jan Trousil z toho žádnou velkou vědu nedělal. Důležitější bude pro jeho svěřence blížící se první jarní kolo F:NL, ve kterém narazí pátý březnový den na posílené Táborsko.
Reklama
Reklama

Po neúspěšném pohárovém čtvrtfinále se Slavií hovořil o tom, že to byla pro všechny zúčastněné obrovská vysoká škola. "Kluci aspoň přesně vidí, co všechno nám chybí oproti top týmům. Nebudu z toho ale nic vyvozovat. Tenhle zápas pro nás byl odměnou za vyřazení Jablonce a Zlína. To, že se někomu dnes nedařilo rozhodně neznamená, že nebude hrát v Táborsku," prohlásil na pozápasové tiskové konferenci šestačtyřicetiletý odborník.

Střet s tak zvučným soupeřem má za sebou z vyškovského kádru pouze co brzy čtyřicetiletý útočník Michal Klesa, jenž má za sebou štace v Příbrami či Českých Budějovicích. V podobné atmosféře ještě nikdy netrénoval ani sám Trousil. "Jsem moc rád, že jsme si tímhle prošli. Navíc to pro nás byl kvalitní běžecký trénink, takže jsme si splnili to, co míváme obvykle v programu ve středu," snažil se hledat pozitiva po jednoznačném výsledku 0:4.

Vyškov přezimuje ve druhé lize na druhé pozici s dvoubodovou ztrátou na vedoucí Příbram. Budou chtít v Drnovicích útočit na elitní soutěž? "Máme ambiciózního majitele a byli jsme postaveni před to, že se máme pokusit o postup. Není to o tom, že Vyškov musí ihned do první ligy, ale kdyby se to povedlo, bylo by to hezké," vzkázal šéf Kanakimany, Souarého, Mafwenty a spol., jenž už vede klub řadu let.

Kinský byl chválen i přes inkasovanou čtyřku. V Edenu jednou dokáže velké věci, věří slávistický asistent