eFotbal

Xavi má klid na práci. Prodloužil smlouvu o dva roky

Xavi má klid na práci. Prodloužil smlouvu o dva roky
Xavi má klid na práci. Prodloužil smlouvu o dva rokyFlashscore
Zlepšené výkony, parádní defenziva, dobrá nálada a trofeje k tomu. Xavimu zatím trenérské angažmá v Barceloně vychází. Myslí si to i vedení klubu, jelikož s ním prodloužilo smlouvu.
Reklama
Reklama

Ta ho váže s úřadujícím mistrem La Ligy až do 30. června 2025. V závislosti na tom, jak se Kataláncům bude dařit v následujících sezonách, bude existovat opce i na další rok.

Xavi tak má klid na práci, jelikož stávající smlouva mu končila už po této sezoně. Nicméně dle španělských médií v čele s Mundo Deportivo nešlo o bleskovou akci, nýbrž o promyšlenou věc, která se táhla delší dobu. K dohodě o prodloužení jeho působení v klubu bylo navíc dosaženo už před několika dny.

Na páteční tiskové konferenci Xavi řekl: "Tým jsem převzal za velmi náročných podmínek. Když se na to podíváme zpětně a na to, co máme teď, je jasné, že jsme na tom lépe. Stále to není úplně ono, ale je to proces. Cítím podporu prezidenta, zejména ve špatných časech. Kádr se také rozrostl, hráči si to užívají. Je to dobré, ale musíte mít pokoru, protože se to může kdykoli otočit."

Od chvíle, kdy se stal Xavi trenérem Barcelony, si odbylo debut 12 hráčů z La Masie, což je velká součást filozofie klubu.

Z 96 zápasů, které Xavi odtrénoval, vyhrál 60, 17 remizoval a 19 prohrál. Získal španělský Superpohár díky výhře 3:1 ve finále nad Realem Madrid a titul v La Lize v minulém ročníku.