eFotbal

Z nezdaru s Anglií se můžeme jen poučit, ale víme, jak jsou body ze Slovinska důležité, hlásí Žambůrek

Z nezdaru s Anglií se můžeme jen poučit, ale víme, jak jsou body ze Slovinska důležité, hlásí Žambůrek
Z nezdaru s Anglií se můžeme jen poučit, ale víme, jak jsou body ze Slovinska důležité, hlásí ŽambůrekFlashscore
První zaváhání v boji o ME 2023 již lvíčata okusila, když ve čtvrtek nestačila v Anglii na domácí výběr a podlehla mu 1:3. Svěřenci kouče Jana Suchopárka však mají letos ještě jednu možnost tři body uhrát. V úterý změří síly se Slovinskem a potřebují uspět, neboť další ztráta by mohla zhatit jejich naděje na postup na vrcholný turnaj.
Reklama
Reklama

Tato reprezentační přestávka pro ně představuje velkou dávku cestování. V pátek již kolem sedmé ranní čekal hráče budíček, přesun na letiště v Manchesteru, odlet do Prahy a ubytování v hotelu v nedalekých Benicích. Jednadvacítka ve čtvrtek nestačila v Burnley na Anglii a vykázala první ztrátu bodů v kvalifikaci o postup na ME. V kabině však panuje dobrá atmosféra a hráči věří, že mohou již v úterý proti Slovinsku potvrdit ambice o evropský šampionát zabojovat.

„Na jednu stranu jsem byl strašně rád, že jsem si mohl proti Anglii v kvalifikaci zahrát a navíc na jejich hřišti. Potěšilo mě i to, že se po utkání ozvali trenéři z klubu i s nimi jsme to probrali. Atmosféra a kulisa byly skvělé. Bohužel jsme však do utkání špatně vstoupili, zbytečně se dostali pod tlak a inkasovali laciné branky. Je potřeba si z takového zápasu vzít ponaučení, pro nás může být povzbuzením třeba zlepšení výkon ve druhé půli. Ze všeho nejdůležitější teď je naplno se koncentrovat na Slovinsko,“ nechal se slyšet záložník Žambůrek v klubové sféře hájící barvy Brentfordu.

Lvíčata se pokusí uspět v Kopéru a navázat tak na domácí výhru se Slovinskem. V prvním vzájemném utkání dokázali v Českých Budějovicích zvítězit 1:0. „Chceme se samozřejmě poprat o tři body. Z posledního zápasu se chceme poučit a vzít si to pozitivní. Budeme teď hodně na cestách, ale uděláme maximum, abychom byli připraveni a v úterý vyhráli. Víme, jak je zápas ve Slovinsku důležitý,“ dodal dvacetiletý reprezentant.

Zdroj: repre.fotbal.cz