eFotbal

Záchrana je pořád reálná, věří po direktu na Slovácku a navzdory mizícím šancím na body karvinský Ciupa

Záchrana je pořád reálná, věří po direktu na Slovácku a navzdory mizícím šancím na body karvinský Ciupa
Záchrana je pořád reálná, věří po direktu na Slovácku a navzdory mizícím šancím na body karvinský CiupaFlashscore
Základní hrací část skončí stoprocentně poslední. Naději na záchranu Karviné dává jen skupina o udržení. V následujících sedm zápasech (dva v základní části, pět v nástavbě) ale potřebují stáhnout minimálně sedm bodů na Pardubice. Které mají o odehraný zápas méně.
Reklama
Reklama

Pouhopouhé dvě minuty zápasu proti Slovácku se 28. kole v průběžné tabulce přičítal karvinským bod. Pak si Marco Tulio uklidil do vlastní sítě jeden z centrů domácích, Karviná prohrávala a do konce zápasu se nevzpamatovala. “Obdrželi jsme hned na úvod tvrdý direkt. Dali jsme si nepochopitelný vlastní gól. Pořád jsme ale měli 87 minut na to, abychom s výsledkem něco udělali. Jenže jsme nebyli tak dobří, abychom si z Hradiště odvezli aspoň bod," zhodnotil další prohru svých barev na tiskové konferenci kouč MFK  Bohumil Páník. A litoval neproduktivity své ofenzívy. ”V útoku jsme se neprosazovali. V brance Slovácka stál nezkušený Borek, avšak my jsme na něj pořádně nevystřelili,” konstatoval Páník. 

Závěrečné snížení přišlo příliš pozdě. I když Páník i v 87. inutě věřil. “Snížili jsme na 1:3 a dostali jsme se do další nadějné situace, z níž jsme mohli skórovat do prázdné branky. Bohužel jsme ji ale pokazili nepřesnou přihrávkou a zápas jsme nezdramatizovali," rezignovaně hlásil zkušený kouč. Podobně, s odkazem na “amatérské” obdržené góly hodnotil zápas i gólman hostů Ciupa. “Zase jsme inkasovali hloupé góly. My jsme naopak mladíka Borka v hradišťské brance příliš neprověřili. Když jsme konečně vypálili mezi tyče, byl z toho gól. Padli jsme ale s výborným mančaftem. Slovácko nás sice nepřehrávalo nijak výrazně, avšak díky tomu, že záhy vedlo, mohlo hrát podstatně klidněji," viděl z branky hostů zápas třiadvacetiletý gólman.

Nicméně definitivní kříž nad nadějemi Slezanů ohledně udržení nejvyšší soutěže udělat odmítá. “Rozhodně nic nevzdáváme. Před námi je včetně nadstavby ještě sedm zápasů, v nichž se dá získat dost bodů. S Pardubicemi se střetneme ještě dvakrát. Nic není ztracené. Pro záchranu uděláme maximum. Je pořád reálná," míní Ciupa. Právě Východočeši jsou nejbližší překážka k přeskočení, když Karviná na tyto ztrácí sedm bodů. A tak v neděli Slezané budou u televize doufat, že loňský nováček nezopakuje jejich šok z úvodu jara, kdy Karviná dokázala vyrabovat Eden. Právě tam totiž Pardubice proti největšímu kandidátovi na titul dneska večer hrají.

zdroj: mfkkarvina.cz