eFotbal

Zajímaví defenzivní hráči, kteří rostou pro slavná pražská "S", případně pro potřeby Viktorie

Zajímaví defenzivní hráči, kteří rostou pro slavná pražská "S", případně pro potřeby Viktorie
Zajímaví defenzivní hráči, kteří rostou pro slavná pražská "S", případně pro potřeby ViktorieFlashscore
Zajímavých obránců, kteří by byli perspektivní a navíc vykazovali i nadprůměrná defenzivní čísla, není nikdy dost. A když už někdo zazáří, podobně jako David Zima (Turín) nebo Dávid Hancko (Feyenoord Rotterdam) dříve či později zakotví v zahraničí, kde se může rozvíjet v ještě kvalitnějších soutěžích. Pojďte se spolu s námi podívat na tři zajímavá ligová jména, která by se mohla při troše štěstí díky solidním statistikám v dohledné době podívat do Doosan arény, Edenu nebo na Letnou také.
Reklama
Reklama
David Heidenreich (22 let, FK Jablonec)

V minulosti prošel Teplicemi, už několik let patří italské Atalantě Bergamo a aktuálně tvrdí defenzivní muziku na jablonecké Střelnici.

Jestliže mohla například Sparta angažovat Jakuba Jankta z Getafe nebo Matěje Kováře z Manchesteru United, proč by nemohla přivést také bývalého mládežnického reprezentanta?

Tím spíš, když vládne vytáhlý střední obránce celé FORTUNA:LIZE hned ve dvou statistických ukazatelích, a sice v podstoupených (174) i vyhraných obranných soubojích (111)

Nepostradatelný článek kouče Davida Horejše, jenž v této ligové sezoně absolvoval všech 13 startů, v tomto směru za sebou nechává také Hybše, Suchého nebo Hůlku.

Michal Fukala (22 let, FC Slovan Liberec)

První ostruhy sbíral ještě jako nadějný teenager ve Frýdku-Místku, který tehdy ještě figuroval ve druhé nejvyšší soutěži.

V elitní společnosti debutoval již v prosinci 2018, čili před necelými čtyřmi lety a stalo se tak proti Bohemians Praha 1905.

Protože podještědský celek ze stadionu U Nisy spolupracuje s oběma slavnými pražskými "S" v hojné míře, budoucí transfer do metropole vyloučit nejde.

A to i navzdory tomu, že je aktuálně pod koučem Lubošem Kozlem spíše náhradníkem. Jeho největší devízou jsou osobní souboje.

Osmdesátiprocentní úspěšnost nemá v tuto chvíli žádný jiný zadák v lize včetně opory dlouholeté opory Slovácka Stanislava Hofmanna.

Kombinace chytrosti a důrazu by se jednou mohla věhlasnějším klubovým adresám jistě hodit a Slovan by nemusel být jeho poslední týmovou zastávkou.

Foto: FC Slovan Liberec

Lukáš Havel (26 let, SK Dynamo České Budějovice)

Nejstarším z tohoto mini seznamu je šestadvacetiletý obránce Lukáš Havel, jenž je po celou svou profesionální kariéru věrný jihočeskému Dynamu.

Na Střeleckém ostrově má velmi silnou pozici i pod novým trenérem Jozefem Weberem, ale znáte to - ambiciózní hráč touží po kroku výše a kdy jindy tak učinit, než právě v ideálním fotbalovém věku?

Být patriotem je jedna věc a otestovat své herní limity pak druhá. V Dynamu si vítěz druhé ligy z roku 2019 evropské poháry zahraje jen těžko.

A kdo ví, třeba budou i nabídky. 11 gólů není na obránce málo a v získaných míčích, jichž během třinácti kol vybojoval již 139, dokonce aktuálně kraluje celé nejvyšší soutěži.

Karafiát a další známí hráči se mu tak v tomto směru zatím dívají pouze na záda.

Foto: SK Dynamo České Budějovice