eFotbal

Žambůrek vyhlíží bitvu s West Hamem: Už nyní píšeme historii, ale i tak bychom rádi postoupili

Žambůrek vyhlíží bitvu s West Hamem: Už nyní píšeme historii, ale i tak bychom rádi postoupili
Žambůrek vyhlíží bitvu s West Hamem: Už nyní píšeme historii, ale i tak bychom rádi postoupiliFlashscore
Odchovanec pražské Slavie Jan Žambůrek působí od roku 2018 v zahraničí a sbírá cenné zkušenosti, které zúročuje také v mládežnických výběrech české reprezentace. Jednadvacetiletý záložník nyní vyhlíží bitvu s londýnským West Hamem, se kterým si to rozdá v barvách dánského Viborgu o účast ve skupinové fázi Konferenční ligy.
Reklama
Reklama

Viborg si v nové sezóně nevede špatně. V předkolech Konferenční ligy vyřadil dva soupeře, v lize má ze čtyř zápasů šest bodů a pochlubit se může například skalpem FC Kodaň. Nyní ale stojí v cestě mnohem těžší kalibr v podobě účastníka Premier League.

„Všichni se na to těšíme. Pro klub je už teď historickým úspěchem, že se dostal do play off evropské pohárové soutěže. Pro klub i fanoušky je to odměna, na druhou stranu jsou to dva fotbalové zápasy, které budeme chtít vyhrát. Pokusíme se dostat do Konfenční ligy, ale samozřejmě víme, že Wet Ham má obrovskou kvalitu,“ prohlásil český mladík v rozhovoru pro Sport.cz.

Papírovým favoritem je jednoznačně londýnský klub, ale Žambůrek šance dánského celku nezatracuje. „Nějakou roli může sehrát, že je začátek sezóny, ale i tak má West Ham široký kádr. Je v podstatě jedno, kdo nastoupí. Neřekl bych, že by byli nerozehraní,“ pokračoval mládežnický reprezentant, který v minulosti sbíral herní praxi i na Ostrovech za Brentford a Shrewsbury Town.

V předkolech Konferenční ligy dostává prostor ve hře, proto je pravděpodobné, že by mohl nastoupit také proti krajanům Součkovi a Coufalovi. „Už jsem jednou měl možnosti nastoupit proti West Hamu v přátelském zápase, tehdy Tomáš Souček hrál, po zápase jsme se pobavili, jinak se ale víc neznáme. Teď to ale bude normální utkání, proto to bude speciálnější. Působí tam i můj bývalý spoluhráč z Brentfordu Said Benrahma, na něj se taky těším,“ uzavřel Žambůrek.

Zdroj: sport.cz