eFotbal

Zápas anglické Premier League poprvé pískala žena, přivítal ji potlesk

Zápas anglické Premier League poprvé pískala žena, přivítal ji potlesk
Zápas anglické Premier League poprvé pískala žena, přivítal ji potleskFlashscore
V anglické Premier League se poprvé objevila v roli hlavní rozhodčí žena. Sobotní předvánoční zápas mezi Fulhamem a nováčkem Burnley pískala čtyřicetiletá Rebecca Welchová. Když vyšla před utkáním na stadionu Craven Cottage z tunelu, někteří fanoušci ji přivítali potleskem. Hosté vyhráli zápas 2:0.
Reklama
Reklama

Do Premier League nahlédla Welchová již na začátku listopadu, kdy byla čtvrtou rozhodčí v zápase mezi Fulhamem a Manchesterem United. Řídila také zápasy v druhé lize a Anglickém poháru. V létě se zúčastnila mistrovství světa žen v Austrálii a na Novém Zélandu.

Jako rozhodčí působí Welchová od roku 2010. Zpočátku kombinovala fotbal s prací ve zdravotnictví, ale pak se stala sudí na plný úvazek.

West Ham se Součkem a Coufalem v sestavě slaví velké vítězství. Manchester United nedal gól ve čtvrtém utkání v řadě

V elitní ligách pískala poprvé zápas rozhodčí v Německu v roce 2017, kdy dostala příležitost Bibiana Steinhausová. V roce 2019 řídila utkání francouzské ligy Stéphanie Frappartová a loni v Itálii se zapsala do historie Maria Sole Ferrieriová Caputiová. Ve španělské La Lize zatím žena utkání nerozhodovala.