eFotbal

Zásadní novinka v Českých Budějovicích! Dynamo změnilo majitele, podporu má mít z Rakouska

Zásadní novinka v Českých Budějovicích! Dynamo změnilo majitele, podporu má mít z Rakouska
Zásadní novinka v Českých Budějovicích! Dynamo změnilo majitele, podporu má mít z RakouskaFlashscore
Hotovo. Prvoligový klub Dynamo České Budějovice změnil majitele. Vlastník Vladimír Koubek jej prodal Daliboru Jirkovi, jenž figuroval v dozorčí radě mládežnické akademie Dynama. Uvedl to dnes klub na předsezonní tiskové konferenci. Právník Koubek získal českobudějovický klub před třemi lety. V posledních měsících se Dynamo dostalo do ekonomických potíží a dlužilo výplaty i hráčům. „Pro klub, management i hráče změna znamená zklidnění situace. A je jisté i další financování klubu," řekl dnes sportovní ředitel Dynama Milan Čadek. Dodal, že Koubek nebude pokračovat v žádné funkci v klubu.
Reklama
Reklama

Nový šéf fotbalistů od Černé věže, za nímž by měli stát i nejmenovaní rakouští investoři, měl být oficiálně představen na středeční tiskové konferenci, která je naplánovaná na 12:30. "Je to hotové," potvrdil informaci, s níž jako první přišel server iDNES.cz, redakci Livesport Zpráv zdroj blízký dění v klubu. Nakonec se dostala informace do médií už během středečeního dopoledne. 

Koubek vlastnil Dynamo od léta 2021. Od té doby se toho na jihu Čech událo opravdu hodně – skončili tři sportovní ředitelé (Martin Vozábal, Tomáš Sivok a Jan Podroužek), čtyři trenéři (David Horejš, Jozef Weber, Tomáš Zápotočný a Marek Nikl) a v poslední době se takřka neustále skloňovala finanční situace klubu.

I proto se kádr českobudějovického klubu v porovnání s minulou sezonou, v níž Jihočeši zachránili nejvyšší soutěž až v baráži, výrazně změnil. Záložník Patrik Hellebrand zamířil do polského Górniku Zabrze. Po konci smlouvy odešli útočník Patrik Brandner, obránci Martin Králik a David Broukal a brankář Dávid Šípoš. V kádru nezůstali ani hráči, kterým skončilo hostování – Wale Musa Alli, Florent Poulolo, Matej Madleňák, Uroš Lazič a Viktor Sliacký.

Čadek připustil, že klub má stále závazky vůči hráčům. "Ale věříme, že je v nejbližších dnech urovnáme a dlužné částky zaplatíme," řekl funkcionář Dynama. "Důležité je říct, že ať byla naše situace jakákoliv, Jihočeský kraj i město České Budějovice nás vždy podporovaly. Věříme, že se naše vzájemné vztahy ještě zlepší." 

Změnu majitele vnímá pozitivně i trenér fotbalistů Dynama Jiří Lerch. "Vídali jsme se (v tréninkovém areálu) na Složišti. Věci, které (Jirka) říkal, měly hlavu a patu. Věřím, že se nám podaří také ještě doplnit tým," uvedl dnes Lerch.

Současnému majiteli Dynama nemohli přijít na jméno ani fanoušci, Koubek pak několikrát naznačoval, že je připravený z klubu odejít. Vážně se o tom mluvilo už v zimě, žádná zásadní změna však tehdy nenastala. Teď už ke změně majitele dochází.

Dynamo posiluje na brankářském postu, z Rakouska přichází bývalý mládežnický reprezentant