eFotbal

Zatím jsou na volné noze, ale nemusí to být na dlouho. Trenéři bez angažmá, kterým se rýsují nabídky

Zatím jsou na volné noze, ale nemusí to být na dlouho. Trenéři bez angažmá, kterým se rýsují nabídky
Zatím jsou na volné noze, ale nemusí to být na dlouho. Trenéři bez angažmá, kterým se rýsují nabídkyFlashscore
Trenérské křeslo je vrtkavé, a pokud se nedostavují výsledky, dochází ke změnám nejprve na nich. Své by o tom mohly vyprávět i známé značky současnosti. Někdy ale práce přeroste přes hlavu a je třeba získat trochu času na regeneraci. Ať tak či onak můžeme registrovat schopné kouče, kteří jsou nyní na volné nouze, ale nemusí to být na dlouho. Podívejme se některé z nich a nabídky, které se jim dle evropských médií rýsují.
Reklama
Reklama
5) Graham Potter (Chelsea)

Velký vzestup i pád už má za sebou. Brighton proměnil v jeden z nejzajímavějších klubů v Premier League, ale poté přijal výzvu z londýnské Chelsea. Pod tlakem s týmem, který nevykazoval výsledky, se příliš neohřál a nakonec byl odvolán. Neznamená to však, že by Potter nebyl stále schopný být úspěšný i na jiné adrese. V případě odvolání některého z kolegů na Ostrovech z něj tamní listy dělají velkého adepta na novou smlouvu. Osmačtyřicetiletý stratég však nemusí brát vše za každou cenu, vždyť trenérskou kariéru má prakticky ještě celou před sebou.

Foto: Chelsea FC

4) Ole Gunnar Solskjaer

Když se zpětně podíváme na jeho anabázi v Manchesteru United, nejeví se zdaleka tak špatně, jak ji média svého času vykreslovala. Pod jeho vedením se klub dostal do Ligy mistrů a držel si i slušné procento vyhraných zápasů. Norský manažer má rozhodně i na jiných adresách co nabídnout, ale nabízí se otázka, kde to nakonec bude. Vrátit se do rodné vlasti není řešením, britské listy Daily Mail či The Sun spíše spekulují, že by mohl brzy okusit novou výzvu v Anglii, ačkoliv fanoušci Rudých ďáblů asi nebudou příliš nadšeni, když to bude mimo Old Trafford.

Foto: Manchester United FC

3) Hansi Flick

S německou reprezentací to nevyšlo, ale je nutné si nalít čistého vína, že rozpoložení tohoto výběru není zrovna optimální. Nyní má čas si v hlavě vše srovnat a připravit se na novou výzvu, která by se mohla naskytnout třeba v Bundeslize. Výrazná tvář historie Bayernu Mnichov by nemusela zakotvit pouze v Allianz Aréně, ale třeba by se podle listu Bild mohla naskytnout možnost v Leverkusenu, pokud tamní stratég Xabi Alonso vyslyší volání Realu Madrid.

Foto: © eFotbal.cz | Roman Nadrchal

2) Antonio Conte

Patří k nejblyštivějším italským trenérským značkám současnosti a pochlubit se může celou řadou úspěchů získaných nejen v Juventusu či Chelsea. Na Ostrovech si během posledního angažmá nedokázal naklonit vedení i fanoušky Tottenhamu, přesto za ním byly výsledky. Potřeboval pauzu, chtěl se věnovat rodině, ale nedávno se nechal slyšet, že už se blíží chvíle, kdy by mohl být zase zaměstnaným. Italská média v čele s Tuttosport jej pasují do role velkého adepta na trenérské křeslo pod Vesuvem, pokud bude Rudi Garcia po výkonech jako na houpačce odvolán.

Foto: Tottenham Hotspur FC

1) Zinedine Zidane

Na volné noze je proto, že to tak chtěl. Zájem o jeho služby by byl, ale Zidane nechce přijmout kdejakou výzvu. V Realu Madrid zanechal nesmazatelnou stopu jako hráč, poté také jako trenér a možná se dočkáme, že již potřetí usedne na tamní křeslo, aby nahradil Carla Ancelottiho. Španělský list Marca jej do této role staví spolu s Xabim Alonsem, ale poslední týdny také odtajnily spekulaci, že by mohl převzít otěže v rodném městě Marseille. V nedávném rozhovoru pro RMC Sport Zidane skutečně potvrdil, že se blíží chvíle, kdy bude zase vymýšlet strategie a taktiky na soupeře.

Foto: Real Madrid CF