eFotbal

Zavadil je v brněnském prostředí za hvězdu, Berkovcovi v kabině děkovali všichni do jednoho...

Zavadil je v brněnském prostředí za hvězdu, Berkovcovi v kabině děkovali všichni do jednoho...
Zavadil je v brněnském prostředí za hvězdu, Berkovcovi v kabině děkovali všichni do jednoho...Flashscore
Mezi čtyřmi týmy, které jsou po dvou úvodních kolech Fortuna:Národní ligy bodově stoprocentní, se kromě rezervy Sparty, Dukly a Vysočiny Jihlava nalézá také Zbrojovka.
Reklama
Reklama

Ta nejprve vyloupila hřiště Táborska a následně před vlastním publikem přetlačila taktéž exligovou Opavu. Oba zápasy skončily 2:1 ve prospěch Brna a ten druhý rozhodl sedm minut před koncem proměněnou penaltou nejstarší hráč soutěže Pavel Zavadil, jenž se kvůli dotyčnému angažmá vrátil z profesní penze...

"Pavel je důležitý člen týmu a správný lídr. Je na něm vidět obrovská zkušenost. Našel v sobě odvahu jít na penaltu. Nebál se toho, proměnil ji, a je za hvězdu," vyprávěl webem sport.cz citovaný trenér Richard Dostálek.

Ten byl šťastný, že se dokázaly tři body z venku potvrdit také doma. "Opava zahrála velmi dobře. Museli jsme dohánět manko a stálo nás neskutečné množství sil, abychom střetnutí otočili. Hráči přistoupili k zápasu nesmírně zodpovědně. Sáhli si úplně na dno. Díky týmovému výkonu a dvěma proměněným situacím se nakonec radujeme z dalších tří bodů," mnul si ruce ryšavý odborník, jehož slova nabídl portál sport.cz.

Velký podíl na triumfu měla brankářská jednička Martin Berkovec. Výkon totiž stoprocentní nebyl. "Pustili jsme Opavské do velkého množství šancí. Náš brankář Berkovec však odchytal skvělý zápas. Několikrát nás podržel. Však mu taky ostatní kluci po utkání v kabině do jednoho poděkovali. I to svědčí o tom, jak mužstvo drží pohromadě. Je skvělé, že se nám už podruhé podařilo rozhodnout o našem vítězství až v závěru. Na vylepšení defenzívy ale musíme zapracovat," upozornil šatnu šéf Texla, Vaňka, Zikla, Šurala, Řezníčka a spol.

Ve třetím kole zajíždí nejoblíbenější klub Petra Švancary do Prostějova, který zatím Jiří Jarošík nenastartoval a dokazují to tři branky od Příbrami a čtyři inkasované góly od sparťanského béčka.

Sparta - Monako, Ferencváros - Slavia, Jablonec - Celtic. Bohemians - Sparta. Start PL. Superpohár i finále OH!

Zdroj: sport.cz