eFotbal

Zázračné dítě? Brazilec Endrick ve čtvrtfinále turnaje Copa América šokoval statistkami

Zázračné dítě? Brazilec Endrick ve čtvrtfinále turnaje Copa América šokoval statistkami
Zázračné dítě? Brazilec Endrick ve čtvrtfinále turnaje Copa América šokoval statistkamiFlashscore
Brazilec Endrick je hvězdou budoucnosti. Podle serveru transfermarkt stojí šedesát milionů eur a právě tuhle sumu za něj vysázel slavný Real Madrid. Pokud se ovšem jeho skauti dívali na čtvrtfinále turnaje Copa América, museli na představení sedmnáctiletého Kanárka zírat s otevřenou pusou. Brazílie v duelu s Uruguayí prohrála po penaltovém rozstřelu a hvězdička nezářila. Ve statistikách svítí u Endricka jediná přesná přihrávka, po rozehrání ve středovém kruhu...
Reklama
Reklama

Levonohý útočník je považován experty za jednoho z největších talentů světového fotbalu. Pokud to ale měl ukázat ve čtvrtfinále turnaje Copa América, zahodil svou šanci. Zápas proti Uruguayi hraný v Las Vegas mladíčkovi nevyšel. Co se týče přihrávek, připsal si za celý zápas jedinou. A to ještě ve chvíli, kdy rozehrával ve středovém kruhu. O přihrávku se pokusil ještě čtyřikrát, ale ani jednou nenašla adresáta.

Jednou se také za devadesát minut hry mladý Brazilec, jenž má smlouvu v klubu Palmeiras, ale za pár dní se stane hráčem Realu Madrid, dostal k ohrožení branky. Třikrát se 173 centimetrů vysoký boreček pokusil o driblink a jednou byl úspěšný, ale ke gólu to nevedlo. S míčem se potkal během utkání čtyřiadvacetkrát, ale nic převratného nevymyslel.

Není tak divu, že po konci duelu musela Brazílie překousnout velké zklamání z vyřazení, když nezvládla po remíze 0:0 penaltový rozstřel. Rozčarování z Endrickova výkonu jen podtrhlo bídné představení favorita. Endrick se nejspíš dostal do sestavy i proto, že nemohl hrát suspendovaný Vinicius Junior.

Endrick si odbyl svůj mezinárodní debut v listopadu 2023 proti Kolumbii v utkání kvalifikace MS. Teenager se o pár dní později objevil na lavičce náhradníků i v utkání s Argentinou. První vstřelený gól v národním týmu oslavil letos v březnu, když se trefil v přípravném mezistátním utkání proti Anglii. Na turnaji Copa América ve všech zápasech základní skupiny začínal jako náhradník.

Překvapení na účet Brazílie! Kanárci končí na turnaji Copa América už ve čtvrtfinále