eFotbal

Zbrojovka odlétá na Maltu i s Reiterem. Ze Slovenska má i posilu do obrany

Zbrojovka odlétá na Maltu i s Reiterem. Ze Slovenska má i posilu do obrany
Zbrojovka odlétá na Maltu i s Reiterem. Ze Slovenska má i posilu do obranyFlashscore
Zbrojovka Brno a Sigma Olomouc odlétají na Maltu, kde budou Fortuna ligu reprezentovat na Tipsport Malta Cupu. První jmenovaný tým hlásí první změny kádru, finální podobu ale nejspíše ještě nemá.
Reklama
Reklama

Fanoušci Zbrojovky si často stěžují na to, že vedení klubu nepřivádí adekvátní posily, ale většinou pouze hráče z FNL. I přesto ale v létě přišel Jan Moravec z Karviné nebo Rudolf Reiter z Baníku Ostrava, který byl do Brna zapůjčen na podzimní část sezóny. Ten ale se Zbrojovkou odlétá i na Maltu a očekává se, že v Brně zůstane i na jaře.

Kromě toho se ale s týmem Richarda Dostálka připravuje i Timotej Záhumenský. Ten krátce hostoval v Karviné, jinak ale tento Slovák působil ve Slovanu Bratislava, Zlatých Moravcích, Trnavě, Dunajské Stredě či Nitře. Nyní je na zkoušku v brněnské Zbrojovce a v případě povedené přípravy je možné, že zde zůstane i na jaře.

"Hledáme hráče na levý kraj obrany. Timotej je u nás zatím na zkoušku, dnes už s námi trénoval a odcestuje i na Maltu, kde bychom jej chtěli vyzkoušet v zápasech," okomentoval novou posilu trenér Richard Dostálek. Ten dá šanci i Martinovi Ziklovi, jenž na podzim hostoval v Prostějově. Do tepla naopak neodletí Zoran Gajič, Adrian Čermák či Lukáš Kryštůfek.

Turnaje na Maltě se kromě Brna a Olomouce účastní i slovenská Trnava a rakouský tým WSG Swarowski Tirol. Zbrojovka se v semifinále utká s rakouským týmem ve středu, o víkendu se pak hraje finále a duel o třetí místo.

zdroj: fczbrno.cz