eFotbal

Ze čtyř testovaných hráčů uspěl na Střeleckém ostrově pouze jediný. Koho a proč Horejš odmítl?

Ze čtyř testovaných hráčů uspěl na Střeleckém ostrově pouze jediný. Koho a proč Horejš odmítl?
Ze čtyř testovaných hráčů uspěl na Střeleckém ostrově pouze jediný. Koho a proč Horejš odmítl?Flashscore
V prvních dvou týdnech letní přípravy testovalo jihočeské Dynamo hned čtyři borce. Tři zkoušení hráči na Střeleckém ostrově neobstáli a kouče Davida Horejše zaujal pouze jeden z nich...
Reklama
Reklama

V Českých Budějovicích nebude pokračovat Šimon Pecháček, jehož testy se ukončilo po příchodu Dávida Šípoše. "Chtěli jsme mít dva zkušenější brankáře, kteří už nasbírali nějaké zkušenosti. Jsem moc rád, že se nám povedlo přivést Dávida Šípoše, jenž už toho má dost za sebou. Dalším brankářem bude náš odchovanec Daniel Kerl," objasnil na webu skcb.cz hlavní trenér.

Toho nezaujal ani slovenský střední obránce Martin Bednár, jenž nakonec odehrál pouze pětačtyřicet minut proti Dynamu Moskva. "Řešili jsme před začátkem přípravy pozici stopera a na Martina nám přišlo doporučení. Nakonec jsme nebyli přesvědčení, že by u nás dostával prostor a domluvili jsme se tak na ukončení testu. Máme tři velice kvalitní stopery a chceme dát šanci někomu z naší akademie. Na tento post bychom si měli vychovat vlastní hráče," přidal na oficiálních stránkách klubu Horejš.

A co Bojan Dordič? Jeho případný podpis zhatily pozdější příchody Ondřeje Mihálika a Jakuba Hory. "Po odchodu Karola Mészárose jsme si vytipovali hráče, kteří by mohli přijít na jeho post. Mile nás překvapilo, jak přišel Bojan připravený, ale nám se časem naskytly příležitosti získat Kubu Horu a Ondru Mihálika, takže z tohoto důvodu jsme se na kontraktu nedomluvili," zaznělo z úst čtyřiačtyřicetiletého odborníka.

O první ligu bojoval i další zástupce Táborska Emmanuel Tolno a nakonec úspěšně. V sezoně 2021/2022 se ho tak bude týkat Fortuna:liga. "Je s námi od začátku přípravy a musím říct, že jsme s ním spokojeni. Musí se vypořádat s jazykovou bariérou, je to pro něho zase něco nového. Předpoklady má, v utkání s Táborskem měl povedené momenty. Potřebujeme ho vidět v těžkých zápasech, ale na tréninku dělá velice dobrý dojem," liboval si na webu skcb.cz Horejš, jenž v klubu vládne již necelých šest let.

Karviná před ligou dále posiluje. Obranu pomůže vyztužit Buchta

Zdroj: dynamocb.cz