eFotbal

Že Plzeň vyklidí pozice? Fukal si to nemyslí. A výbornému Kozlovi jeho pozici na stadionu U Nisy nezávidí...

Že Plzeň vyklidí pozice? Fukal si to nemyslí. A výbornému Kozlovi jeho pozici na stadionu U Nisy nezávidí...
Že Plzeň vyklidí pozice? Fukal si to nemyslí. A výbornému Kozlovi jeho pozici na stadionu U Nisy nezávidí...Flashscore
Minulostí v národní mužstvu ověnčený Milan Fukal se ve svém pravidelném komentáři pro portál aktualne.cz vrátil k poslednímu prvoligovému dění. Jak šestačtyřicetiletý odborník komentoval sparťanský návrat na první příčku, premiérové klopýtnutí Viktorie a také trenérská škatulata pod Ještědem?
Reklama
Reklama

"Sparta vede ligu a to mi dělá velkou radost. Vyhrála sice pouze 1:0, ale ať si říká, kdo chce, cokoli, že je to málo, že mohla o vítězství i přijít, tak je to nesmírně cenné vítězství, protože její konkurenti ztráceli. Nemusíte každému dávat klepec pěti gólů, i když by to bylo hezké a fanoušci by to jistě uvítali, ale každá výhra mužstvo posiluje a směruje k cíli," přednesl na aktualne.cz rodák z Jablonce nad Nisou.

Letenské "S" vystřídalo na čele Plzeň, jež nestačila na nováčka soutěže, který hraje v boleslavským azylu. "Plzni se prorokuje, že může vyklidit své nedávné pozice. Neřekl bych. Nepronikla opět do evropského poháru, na což byli její hráči zvyklí, ukazovat se na mezinárodní scéně, najednou mají před sebou jen zápasy na domácí. To nepovzbudí. Ale pořád má Viktoria kádr plný výborných fotbalistů, kteří chtějí něco předvést, dosahovat na výsledky," přidal na aktualne.cz bývalý stoper bundesligového Hamburku i M'gladbachu.

A co nyní poslední Liberec, jehož rivalem byl, když ve dvou různých časových etapách oblékal trikot Jablonce? tam je podle něj složitá situace. "Nedaří se, nedaří. Po ostudném vyřazení v domácím poháru s amatérskými Zbuzany vedení odvolalo trenérské duo Hoftych-Medynský, já bych jim za nelichotivý stav vinu ovšem nedával. Když vám majitel každý rok rozprodá mužstvo a přivedete si jiné hráče, třeba i kvalitní, nemusí si to hned sednout, nějaký čas to trvá. V Liberci však takový prostor trenéři nemají. Přichází výborný trenér Luboš Kozel, ale jeho pozici mu rozhodně nezávidím. Může totiž ještě nějakou dobu trvat, než se mužstvo psychicky, herně a hlavně výsledkově zvedne. Naštěstí je tu reprezentační přestávka, kdy se dá něco dělat," uzavřel Fukal, jehož názor nabídl web aktualne.cz.

Zdroj: aktualne.cz