eFotbal

Žilinský Staňo: Zkušenosti jsou na straně domácích, ale běhavost a živelnost je na naší straně

Žilinský Staňo: Zkušenosti jsou na straně domácích, ale běhavost a živelnost je na naší straně
Žilinský Staňo: Zkušenosti jsou na straně domácích, ale běhavost a živelnost je na naší straněFlashscore
Žilinský tým se na vystoupení v Jablonci až tak dobře nenaladil, neboť překvapivě padl na půdě Liptovského Mikuláše. Pravdou však je, že řada hráčů odpočívala a šetřila se právě na play-off o Evropskou konferenční ligu.
Reklama
Reklama

Žilina se přesunula do Čech vlakem již dva dny před výkopeme. "Užili jsme si to, trvalo to sice trochu déle než byla představa, ale věřím tomu, že na budeme dobře připraveni,“ prohlásil hlavní trenér MŠK Pavol Staňo.

Jak vidí nejbližšího protivníka? "Jablonec má zkušené mužstvo více tváří. Dokáže hrát zezadu, přímočaře i presinkově, na každou alternativu jsme svým způsobem připraveni. Věřím, že zápas Jablonci znepříjemníme. Zkušenosti jsou na straně domácích, ale běhavost a živelnost je na naší straně. Věřím, že věk ale nehraje roli, odehráli jsme v tomto složení už dost těžkých zápasů a klukům to dodává víru. Rozhodně se na hřišti. My si věříme a věříme, že můžeme být i v tomto dvojzápase úspěšní. Postupové šance vidím vyrovnaně padesát na padesát," přednesl kouč, jenž přivezl na sever Čech kompletní kádr.

Hráčskou kabinu zastupoval na tiskové konferenci čtyřiadvacetiletý kapitán mužstva Ján Minárik. Co pověděl o zápase, který vypukne ve 20:00, obránce? "Klukům se snažím pomáhat a rozdávat nějaké rady. Je to určitá zodpovědnost. Zvykám si na to, že jsem teď nejstarší. Jsme připraveni ukázat, že i my máme kvalitu. Na zápas se těšíme," ubezpečil zadák a jedním dechem dodal, že by neměl být problém přepnout z umělého trávníku na ten přírodní. "V minulé sezoně to pro nás byl ze začátku určitý problém, nedokázali jsme se opřít o silné věci, které jsme uměli na umělé trávě. Ale teď už to pro nás není vůbec žádný problém. Fotbal který chceme hrát, je jedno jestli hrajeme na umělé trávě nebo na přírodní."

Bílek věří, že Ba Loua odejde z Plzně spokojený: Určitě by ho hřálo, kdyby se Plzeň dostala do skupiny

Zdroj: fkjablonec.cz