eFotbal

Zima naposledy nastoupil v Serii A v první polovině února, ale podle něj to nebude mít na jeho výkon vliv...

Zima naposledy nastoupil v Serii A v první polovině února, ale podle něj to nebude mít na jeho výkon vliv...
Zima naposledy nastoupil v Serii A v první polovině února, ale podle něj to nebude mít na jeho výkon vliv...Flashscore
Dvojnásobný mistr české ligy se Slavií David Zima je samozřejmě zklamán, že jeho výběr nebude moci ve čtvrtek proti Švédům využít služeb nejlepšího českého útočníka současnosti Patrika Schicka.
Reklama
Reklama

"Určitě je to enormní oslabení. Je to útočník číslo jedna a bude nám chybět, to jednoznačně," citoval web ČT Sport slova mladého stopera ve službách italského Turína.

Ten nepovažuje za problém, že v Serii A nastoupil naposledy 12. února, čili před necelými šesti týdny a posledních pět ligových duelů vynechal...

"Od Nového roku jsem nastoupil do pěti zápasů. Od té doby se cítím dobře a posledních pět zápasů na to nemá vliv. Nebyla to úplně dlouhá doba, byl to měsíc. V Itálii musíme být vždycky připraveni. Hráči, kteří nehrají ostrý zápas za áčko, hrají druhý den proti dorostencům z Primavery. Všichni musí být připraveni a vytíženi," ozřejmil exhanácký střední obránce.

S národním týmem se ale prý sehraje rychle a jeden z klíčových duelů roku ve Stockholmu zvládne. "Čas na sehraní bude krátký. Zápas se musí zvládnout za jakýchkoli okolností. Člověk se nemůže vymlouvat na to, že není sehraný. Všichni do toho musí dát všechno. Pokud se to povede, věřím, že postoupíme," doplnil na webu ceskatelevize.cz jednadvacetiletý střední obránce.

K ofenzivní síle Švédska chová respekt, pochválil zejména současnou hvězdu Tottenhamu Dejana Kulusevského. "Mají nesmírně kvalitní hráče, hlavně v ofenzivě. Měl jsem tu čest si proti některým zahrát v Serii A. Těším se na konfrontaci s nimi a že zjistíme, jak jsme na tom. Dejan Kulusevski je výborný hráč. Technicky jeden z nejlepších hráčů, které jsem v Itálii viděl. Tah na bránu z křídla má výborný. Hrozí od něho velké nebezpečí. Všichni útoční hráči mají obrovskou kvalitu, je těžké si vybírat. Musíme být připraveni na všechny," zakončil Zima.

Kuka o Feyenoordu: Ani atraktivní, ani lehký soupeř, ale dá se s ním hrát a dá se přes něj postoupit

Zdroj: ceskatelevize.cz