eFotbal

Zklamání pro Martiala. Těšil se na posledních chvíli na MS, Deschamps ale do turnaje půjde jen s 25 hráči

Zklamání pro Martiala. Těšil se na posledních chvíli na MS, Deschamps ale do turnaje půjde jen s 25 hráči
Zklamání pro Martiala. Těšil se na posledních chvíli na MS, Deschamps ale do turnaje půjde jen s 25 hráčiFlashscore
Francouzský reprezentační tým je sužován zraněními, po dříve - kvůli zdravotním problémů nenominovaným - Pogbovi, Kantému a Kimpembemu se na poslední chvíli přídal i Benzema. Náhradník ale povolán nebude.
Reklama
Reklama

Trenér Francie Didier Deschamps pro francouzský sportovní deník L'Equipe vyloučil, že by povolat náhradu za zraněného útočníka Realu Madrid Karima Benzemu. Zklamal tak útočníka  Manchesteru United Anthonyho Martiala jež byl franouzskými médii v posledních dnech často označován za možnou náhradu za útočníka Realu Madrid. Benzema utrpěl zranění stehna a v sobotu na Instagramu potvrdil, že pro něj turnaj skončil ještě před jeho začátkem.

V den zahájení šampionátu se Deschampse se na toto téma otázal novinář sportovní televizní stanice Sport1 a na otázku: "Budete v nominaci nahrazovat Karima Benzemu?" dostal od šéfa Les Blues lakonickou odpověď: "Nikoliv." Deschamps se tak podle všeho rozhodl jít do turnaje s pětadvacítkou hráčů a to i přesto že pravidla mu umožňují do nominace ještě během neděle nebo pondělí zahrnout o jedno jméno navíc.

Francie po vypadnutí držitele posledního Zlatého míče Karima Benzemy tak bude v útoku spoléhat především na spolupráci Kyliana Mbappého a Antoine Griezmanna, variantou může být i Ousmane Dembelé. Potíž pro Deschampse, kterému už dříve vypadl další útočník Christopher Nkunku, je skutečnost, že jakkoliv disponuje velkou variabilitou superrychlých útočníků, po vypadnutí Benzemy má jako pomyslné “kladivo do vápna” jen 34letého Oliviera Girouda. Což by se podle řady francouzských expertů mohlo stát Achillovou patou výběru země galského kohouta.