eFotbal

Zkušený univerzál zůstává v Brně, šílená sezona jej neodradila. Radost mu udělalo postupové triko

Zkušený univerzál zůstává v Brně, šílená sezona jej neodradila. Radost mu udělalo postupové triko
Zkušený univerzál zůstává v Brně, šílená sezona jej neodradila. Radost mu udělalo postupové trikoFlashscore
Hektická sezona ho neodradila. Třiatřicetiletý ofenzivní univerzál Roman Potočný si protáhne působení v druholigové Zbrojovce Brno. Zkušený hráč dosud hostoval v brněnském klubu z Českých Budějovic. V jihočeském klubu mu ale vypršela smlouva a v těchto dnech podepsal v Brně roční kontrakt s opcí. "Měl jsem i jiné nabídky, ale jsem tu spokojený, stejně jako rodina. Syn tu chodí do školy, hraje fotbal, manželka má práci, nebylo to složité rozhodování," řekl.
Reklama
Reklama

Potočný přišel do Brna před rokem v červenci, v uplynulé sezoně naskočil do 28 zápasů, v nichž vstřelil osm branek a na tři další přihrál. Místo na špici tabulky ale hrál se Zbrojovkou spíše ve spodních patrech tabulky a až do úplného konce druhé ligy se s týmem musel obávat sestupu do MSFL.

„Během podzimu jsem se ještě sžíval s kabinou i se soutěží, jaro už bylo lepší. Góly i body bych ale určitě vyměnil za lepší postavení v tabulce. Nikdo nemůžeme být spokojený a všechny nás štve, jak to dopadlo. V příští sezoně budeme muset zlepšit úplně všechno, určitě i od sebe čekám ještě daleko víc,“ poznamenal.

Očko si u fanoušků udělal tím, že když kvůli karetnímu trestu nemohl nastoupit ve druhé nejvyšší soutěži, neváhal pomoci rezervě. V jejím dresu ve třech zápasech vstřelil tři branky. „Jsem hrozně rád, že kluci postoupili, vždycky jsem s nimi omládl. Ještě v úterý jsem s nimi byl na tréninku a ve středu jsem je podpořil na utkání. Dostal jsem i triko za postup, udělali mi tím radost,“ usmál se třiatřicetiletý fotbalista.

Zároveň se ale v dobrém rozloučil i s českobudějovickým klubem.  ,Děkuji Dynamu za krásný rok, který jsem tam během mého působení strávil. Budějovice sleduji pořád a sledovat je budu i nadále. Věřím, že to kluci v neděli dotáhnou a liga se na jihu Čech bude kopat i v příští sezoně,“ vzkázal Potočný. "Potok, i my Tobě děkujeme za odvedené služby v našem dresu a přejeme Ti hodně štěstí do budoucna!" stálo v odpovědi na webu Dynama.