eFotbal

Značka CR7 slaví své 37. narozeniny. Kterých pět kariérních momentů definovalo jeho poslední rok?

Značka CR7 slaví své 37. narozeniny. Kterých pět kariérních momentů definovalo jeho poslední rok?
Značka CR7 slaví své 37. narozeniny. Kterých pět kariérních momentů definovalo jeho poslední rok?Flashscore
Jeden z nejpopulárnějších sportovců světa Cristiano Ronaldo oslavil v sobotu své 37. narozeniny. Rodák z Madeiry má na svém kontě celou řadu cenných trofejí a titulů, kterými přepisoval historii fotbalu. I když se jeho kariéra pozvolna blíží ke svému konci, stále má hlad jako před lety. Podívejme se na pět kariérních momentů, které definovaly jeho poslední rok?
Reklama
Reklama
5) Návrat do Manchesteru United

Ronaldo okusil během své dosavadní kariéry několik zvučných adres, na kterých byl vždy hvězdou. Všechny tyto týmy se k němu chovaly s maximální úctou a fanoušci jej zasypali láskou. Manchester United měl však v jeho srdci zvláštní místo, proto mnohé nepřekvapilo, když se v létě na Old Trafford vrátil.

O jeho služby se údajně zajímal rival z Etihad Stadium a Rudí ďáblové nemohli odpustit, aby jejich někdejší hvězda vyslyšela jeho volání. Start sezóny jej zastihl v dobrém střeleckém rozmaru, ale postupně ta výbušnost opadla. I tak ale portugalský legionář zůstává nejlepším střelcem klubu v tomto ročníku Premier League.

4) Neúspěch v anketě Zlatý míč

Od roku 2007 se poprvé nedostal do elitní trojky v boji o Zlatý míč až nyní a pro pětinásobného vítěze to bylo velké překvapení. Šesté místo s pouhými 178 body pro něj bylo zklamáním, zatímco jeho úhlavní rival Lionel Messi toto ocenění získal již posedmé.

Mnohým se vyhlašování nelíbilo a cenu přáli Robertu Lewandowskimu. Jak se v případě CR7 očekávalo, portugalský kapitán nebyl ani na slavnostním předání, aby se vyhnul dotazům novinářů. I tento moment byl jedním ze signálů, že kariéra tohoto kanonýrka se pozvolna blíží ke svému konci.

3) Král střelecké konzistentnosti

Asi stěží byste hledali hráče s konzistentnějšími výkony během své kariéry. Portugalský útočník patřil každý rok k nejpilnějším střelcům. V březnu roku 2021 stanovil nový rekord, když se podílel na výhře nad Speziíí. V ten moment se stal prvním hráčem v historii, který vstřelil více jak 20 ligových branek ve dvanácti po sobě jdoucích sezónách.

Naposledy se mu nepodařilo atakovat hranici dvaceti přesných zásahů během jeho poslední sezóny na Old Trafford v letech 2008/2009. Aktuálně jich má Ronaldo na svém kontě osm v Premier League a zbývá mu šestnáct ligových kol, aby svou smělou jízdu prodloužil.

2) Nejlepší střelec v historii Euro

Na Evropském šampionátu sice nedokázal se svou zemí obhájit triumf z roku 2016, ale i tak se stal nejlepším střelcem turnaje. Je možné, že to bylo jeho poslední Euro, ale historie již ukázala celou řadu veteránů, kteří nalezli sílu být platní i po čtyřicítce.

Vraťme se ale k poslednímu evropskému turnaji, na kterém Ronaldo přepsal hned několik rekordů. Stal se prvním hráčem, který se objevil na pěti Eurech a celkem má na svém kontě již 11 tref, čímž překonal dosavadního rekordmana Michela Platiniho s devíti zásahy.

1) Nejlepší střelec v reprezentační historii

Cristiano Ronaldo není jen zdaleka nejlepším střelcem portugalského národního výběru. Během své kariéry se stal talismanem pro štěstí a vykázal celou řadu klíčových tref. Sedmička na dresu si v kvalifikaci o MS 2022 v Kataru proti Irsku připsala další dvě trefy, které mu pomohly vytvořit nový rekord.

Dosavadním králem reprezentačních branek byla íránská legenda Ali Daei, ale jeho 109 gólů dokázal CR7 překonat a znovu se zapsat do historie. Od té doby si ale připal další čtyři přesné zásahy a aktuálně má již v barvách Portugalska 115 přesných zásahů a 40 asistencí ve 184 zápasech.

Zdroj: sportskeeda.com