eFotbal

Známá tvář zpět na scéně! Dlouholetá opora Liberce míří na Moravu

Známá tvář zpět na scéně! Dlouholetá opora Liberce míří na Moravu
Známá tvář zpět na scéně! Dlouholetá opora Liberce míří na MoravuFlashscore
Jako blesk z čistého nebe! Zbrojovka Brno z ničeho nic oznámila zisk záložníka Kamsa Mary. O ničem se přitom nespekulovalo, šlo o dobře utajenou akci. Mara přichází s jasným cílem, a sice dopomoct k postupu.
Reklama
Reklama

Kamso Mara přišel do Evropy z rodné Guineje před sedmi lety. Do Česka se dostal ještě trochu později, poprvé běhal po českých trávnících v dresu Vlašimi. Odtud se přesunul do Jihlavy, kde si do statistik zapsal první prvoligové starty. Zdaleka největší stopu ale zanechal jednoznačně v Liberci, kde v 88 duelech vsítil deset branek.

Tehdy byl velkou ligovou postavou a neotřesitelně patřil do základu Slovanu. Odrazilo se to i v pohárech, jelikož Mara odehrál i devět zápasů Evropské ligy, v nichž třikrát skóroval.

V září 2021 odešel na hostování do Beitaru Jeruzalém, odkud se ale do Liberce vrátil. Kromě toho také Mara v letech 2019 až 2021 reprezentoval svou rodnou Guineu.

V osmadvaceti si zkusí další angažmá. Na rok podepsal v Brně. Smlouva zahrnuje další opci na prodloužení. "Jsem šťastný a do Brna se těším, je to ambiciózní klub s jasným cílem. Mluvil jsem s trenérem, vím, že hlavním cílem je návrat do první ligy. Rád bych k tomu pomohl svým dílem,“ uvedl Mara pro klubový web.

Podpis se velmi zamlouvá i Zdeňku Psotkovi, který v klubu zastává roli sportovního manažera: "Jsme rádi, že se nám povedlo tento přestup dotáhnout. V Kamsovi jsme získali zkušeného záložníka do středu pole, který je schopen zastat defenzivní úkoly a přidat i nadstavbu směrem do útočné fáze. A zároveň je schopen nám okamžitě pomoci."