eFotbal

Známé tváře z Ostrovů, které letos příliš nezáří, ač se to od nich očekávalo

Známé tváře z Ostrovů, které letos příliš nezáří, ač se to od nich očekávalo
Známé tváře z Ostrovů, které letos příliš nezáří, ač se to od nich očekávaloFlashscore
Premier League je prostředím, kde hráči čelí extrémní konkurencí. Výpadky formy se na této adrese příliš neomlouvají a je těžké se zpět prokousat do přízně trenéra či základní sestavy. Od hráčů se očekává, že si udrží celou sezónu vysoký standard a pomohou týmu ke kýženému úspěchu. Vysoká očekávání a tlak mohou ale vést k úzkostem a stresu, který postihne i ty nejzkušenější profesionály. Podívejme se na pět známých tváří z Ostrovů, které letos příliš nezáří, ač se to od nich očekávalo.
Reklama
Reklama
5) Alexis Mac Allister (Liverpool)

Od svého příchodu na Anfield Road zastává převážně roli defenzivního záložníka, což je ale pozice, která přirozeně nevyhovuje jeho přednostem. Problémy na tomto postu jsou evidentní, zejména při řešení defenzivních přechodů. Jakoby byl Mac-Allister všude o vteřinu či dvě pozdě. Někdejší hvězdička Brightonu je jen stínem svého já z minulé sezóny a nyní je na německém stratégovi Jürgenu Kloppovi, aby dokázal v argentinském středopolařovi opět probudit talent, kterým disponuje.

Foto: Profimedia

4) Kai Havertz (Arsenal)

Kde jsou ty časy, kdy Havertz válel v barvách Leverkusenu. Přesun z Bundesligy do Premier League asi nebyl nejšťastnějším řešením. V Chelsea se mu nedařilo a bídné výkony přisuzoval na vrub malého herního vytížení. V létě jej vykoupil Arsenal za 75 milionů eur, ale čtyřiadvacetiletý ofenzivní mladík se znovu hledá. Tamní kouč Mikel Arteta mu chce dopřát čas na aklimatizaci, ale u fanoušků na něj začíná být nahlíženo jako nepotřebné zboží. Havertz by potřeboval nalézt formu, protože jedna trefa a stejný počet asistencí v osmnácti zápasech v této sezóně nejsou příliš lichotivou vizitkou.

Foto: Arsenal FC

3) Moisés Caicedo (Chelsea)

V minulé sezóně se Moisés Caicedo etabloval v jednoho z nejlepších defenzivních štítů v Premier League. Nebylo žádným překvapením, že se o něj v létě strhla na přestupovém trhu pořádná bitva, kterou nakonec ovládla Chelsea. Vyšlo jí to na 116 milionů eur, ale již po pár měsících se nabízí otázka, zda se tato investice vyplatila. Jednadvacetiletý Caicedo zatím nesplnil očekávání a nedokázal se sžít s novým týmem. Přestože v posledních týdnech vykazoval jisté známky zlepšení, své někdejší formě se ani zdaleka nepřiblížil.

Foto: Chelsea FC

2) Casemiro (Manchester United)

Defenzivní štít brazilské reprezentace se zdál být po svém příchodu na Old Trafford z Relau Madrid skvělým tahem. V minulé sezóně dokázal vyztužit záložní řadu a jevil se jako neprostupný blok. I díky jeho výkonům zažil Erik ten Hag solidní debutovou sezónu za Rudé ďábly. Casemirovi se však v té letošní příliš nedaří. Na jejím začátku vypadl z tempa, což se projevilo i na hře celého týmu. Navíc přišla zranění, která jej dostala ze hry úplně. Na Ostrovech se proslýchá, že Manchester United bude muset v lednu přivést novou tvář, aby nemusel spoléhat jen na něj.

Foto: Manchester United FC

1) Marcus Rashford (Manchester United)

Tolik neproměněných šancí stojí Rudé ďábly body. Anglický útočník Marcus Rashford po skvělé sezóně, kterou vykazoval v barvách Manchesteru United i národního výběru na světovém šampionátu v Kataru, ztratil formu a efektivita v koncovce je téměř nulová. Šestadvacetiletému hráči je vyčítána nedůslednost v časech, kdy by jeho kariéra měla být na vrcholu. Jeden gól a jedna asistence jsou nelichotivá čísla a Ten Hag má další problém, který musí nutně řešit, aby nenechal všechnu odpovědnost na bedrech Rasmuse Højlunda.

Foto: Manchester United FC