eFotbal

Znova Tarkovič, předpovídají slovenská média trenéra reprezentace. Svině ekonomická situace nás nepustí dál, zoufají

Znova Tarkovič, předpovídají slovenská média trenéra reprezentace. Svině ekonomická situace nás nepustí dál, zoufají
Znova Tarkovič, předpovídají slovenská média trenéra reprezentace. Svině ekonomická situace nás nepustí dál, zoufajíFlashscore
Kdo bude reprezentační trenér Slovenska? Nejpravděpodobněji jím zůstane Štefan Tarkovič. Zdaleka ne proto, že je nejlepší, to vůbec. To už nehlásají ani podtatranské hlásné trouby. Dokonce i Slovenský fotbalový svaz mlčí. „Přesněji, nechává vyšumět rozruch do ticha,“ píše slovenský sportovní deník Šport.
Reklama
Reklama

V prosinci se totiž chystá vybrat kandidáta, se kterým bude spojeno nejméně problémů. Možná by vybral i někoho jiného, ale neví jak. „V Česku, a tam asi nejdál dosáhne radar SFZ, nikdo není. Nejlepší trenéři, stačily by nám na jejich spočítání bohatě prsty jedné ruky, jsou obsazeni, zbytek asi nesplňuje kritéria ani našeho výkonného výboru. Ty nejsou vysoké,“ píše slovenský deník s tím, že v podstatě stačí mít dvě ruce i nohy a „pěkně mluvit“.

Klíčové podle Športu je, aby trenér slovenské reprezentace neměl vysoké nároky. Na plat, ale zejména na servis. „Kdyby totiž přišel profík, pravděpodobně by chtěl i profesionální podporu,“ děsí se ve Športu, podle kterého se slovenský fotbalový svaz bude při rozhodování odvíjet z toho, že nejsou peníze. „Dál jak k sousedům jít nemůžeme, svině ekonomická situace nás nepustí,“ mají v redakci Športu jasno a připomínají, že v minulosti takový trenér k mání přesto byl.

„Nevydělával více než 200 tisíc ročně. Jmenoval se Kasper Hjulmand a vedl provinční dánský celek (Nordsjælland, pozn. red.), se kterým se nemohl rovnat kodaňským FC či Bröndby, ba ani Midtjyllandu a dalším. Mužstvo se pod jeho taktovkou dokázalo probojovat do pohárové Evropy. Pak se stal trenérem dánské reprezentace. Probojoval se s ní odvážným fotbalem na Euro. Tam do semifinále turnaje, kde červeno-bílý dynamit odpálil v prodloužení úspěšnou, byť vymyšlenou, penaltou Kane a posunul Anglii do boje o titul. V kvalifikaci na MS do Kataru Dánové opět zářili,“ brečí Slováci.

„Samozřejmě, že v zahraničí jsou trenéři, kteří by mohli přijít k naší reprezentaci. Našli bychom tam skvělé odborníky. Doma bychom na ně našli prostředky. Mohli bychom je nalákat na zajímavý projekt. Otázka zní, kdo? Kdo je bude hledat? Kdo umí získat kontakty a požadované informace? Co jim bude nabízet? Slovenský fotbalový svaz nemá vizi,“ zoufají si na Slovensku s tím, že pro svaz je Tarkovič bohužel znova nejlepší kandidát. „Na prodloužení jeho kontraktu není třeba umět cizí jazyk, není třeba za ním nikam chodit, naopak. Navíc, nebude nic vyžadovat, to v první řadě. Ideál,“ píše Šport sarkasticky. 

Zdroj: Šport.sk

Nagelsmann: Poprvé jsem jako trenér Bayernu skutečně velmi naštvaný