eFotbal

Žolík Mosquera se hattricku nedočkal, stejně ale spěchal pro trofej. Pořád se směju, to je moje druhá práce, hlásil spokojeně

Žolík Mosquera se hattricku nedočkal, stejně ale spěchal pro trofej. Pořád se směju, to je moje druhá práce, hlásil spokojeně
Žolík Mosquera se hattricku nedočkal, stejně ale spěchal pro trofej. Pořád se směju, to je moje druhá práce, hlásil spokojeněFlashscore
Plzeňský Jhon Mosquera v roli střídajícího hráče pomohl Viktorii dvěma góly k domácímu vítězství 3:0 nad Astanou v závěrečném šestém kole skupiny Evropské konferenční ligy. Přestože se kolumbijskému křídelníkovi nepovedlo vstřelit hattrick, schoval si míč z utkání na památku.
Reklama
Reklama

Západočeši ve skupině C zvítězili ve všech šesti zápasech a v Konferenční lize vyrovnali rekord londýnského West Hamu z minulé sezony. "Jsem velmi šťastný za góly i za tým. Hráli jsme opravdu dobře. Máme rekord, který musíme stavět hodně vysoko," řekl Mosquera novinářům.

Do hry naskočil z lavičky po bezbrankovém prvním poločase. V 68. minutě křížnou střelou zvýšil na 2:0 a v 82. minutě tečovanou ranou z dálky uzavřel skóre. "Když mám míč, snažím se střílet. Chci hrát a pomáhat týmu. Pokaždé jsem připraven, čekám na svou šanci," uvedl Mosquera.

Koubek: Šest výher v Konferenční lize je vryp do historie, na hráče jsem hrdý

"Samozřejmě jsem chtěl dát hattrick, myslel jsem na něj. Ale i když se mi to nepovedlo, vzal si míč na památku. Nejdůležitější jsou tři body, chtěli jsme vyhrát," doplnil bývalý hráč Bohemians 1905 nebo Liberce.

V aktuálním ročníku je v Plzni spíše náhradníkem a v lize tolik šancí nedostává, přesto si připsal pět soutěžních branek a čtyři asistence. "Každý zná moje kvality a statistiky. I když nehraju, snažím se pomáhat týmu. Třeba v kabině a na tréninku. Musíme držet spolu, jsme rodina. Pořád se směju, to je moje druhá práce," prohlásil Mosquera.

Užil si i brankové oslavy. "Byl to typický tanec. Udělal jsem to, protože jsem šťastný a bláznivý kluk. I při tréninku, v šatně nebo u masérů. Prostě všude," dodal s úsměvem třiatřicetiletý rodák z Villagorgony, jenž ve Viktorii působí od léta 2021.