eFotbal

Zrodí se na východě Čech "nový Kaká"? Pardubice testují brazilský expres, jehož bratr působí v Paoku Soluň

Zrodí se na východě Čech "nový Kaká"? Pardubice testují brazilský expres, jehož bratr působí v Paoku Soluň
Zrodí se na východě Čech "nový Kaká"? Pardubice testují brazilský expres, jehož bratr působí v Paoku SoluňFlashscore
Trenérský štáb Pardubic si v těchto dnech proklepává dvacetiletého Brazilce Leandra Matheuse Rodriguese Limu, jenž ve fotbalové branži používá jméno Lenadro Jabá.
Reklama
Reklama

Sourozenec o tři roky staršího křídelníka Lea Jabá z Paoku Soluň, který dorazil do východních Čech na testy z brazilského celku Uniao Mogi, by měl debutovat v pardubickém trikotu v sobotní přípravě proti Dukle. "Duklu neznám, zatím se s českými kluby teprve seznamuji. Ale líbí se mi tady a na zápas se těším," zaznělo z úst mladíka.

Co vše už má v dospělém fotbale za sebou? "V 16 letech jsem se stal profesionálem v klubu São Bernardo FC, odkud jsem byl zapůjčen do Fluminense FC. Poté jsem hrál za Oeste FC a EC Bahia. Mým posledním klubem byl União Mogi, kde jsem byl nejlepším střelcem týmu a také lídrem v počtu asistencí," poodkryl svou minulost ofenzivní fotbalista, jehož citoval web fkpardubice.cz.

Pardubice by mohly být jeho evropskou zastávkou číslo 1. Pakliže se mu tedy podaří zaujmout trenérský tandem Krejčí - Novotný...

"Plním si sen. Slyším o evropském fotbalu samé dobré věci, občas se dívám na zápasy svého bratra. Vždycky jsem chtěl hrát v Evropě. Teď jsem tady a chci pomoci klubu dosáhnout jeho cílů v nové sezóně. Jsem rychlý útočník, myslím, že umím souboje jeden na jednoho, mám dobré zakončení," doplnil na fkpardubice.cz Jabá, jehož vzorem je krajánek Kaká, jenž v minulosti zářil v barvách AC Milán či Realu Madrid.

Tvrdík: Kdybychom se nedostali do skupiny EKL, mrzelo by to, ale ekonomicky by nás ztráta 80 či 90 milionů nepoložila

Zdroj: fkpardubice.cz