eFotbal

Zvučná jména posledních let, která vyhlíží nový kontrakt a potažmo i další výzvu

Zvučná jména posledních let, která vyhlíží nový kontrakt a potažmo i další výzvu
Zvučná jména posledních let, která vyhlíží nový kontrakt a potažmo i další výzvuFlashscore
Lední přestupové okno neprokázalo příliš odvahy ze strany klubů. Prázdné stadióny a utahování opasků se díky koronaviru projevuje i v aktivitě na hráčském trhu. Překvapivé ale může být zjištění, že je možné vypátrat poměrně zvučná jména, která jsou aktuálně bez smlouvy, ale zatím se jich nikdo nový neujal. Podívejme se na hráče, kteří vyhlíží nový kontrakt a potažmo i další výzvu.
Reklama
Reklama
5) Martin Škrtel (600 tisíc eur)

Na volné noze je i slovenský reprezentant Martin Škrtel, který svého času patřil ke klíčovým tvářím anglického Liverpoolu. Po vážném zranění se dohodl na ukončení smlouvy s tureckým Basaksehirem a od té doby hledá nového chlebodárce. Šestatřicetiletý obránce se aktuálně léčí ze zmíněného zranění achilovky na levé noze a k dispozici by měl být až v další sezóně. I přes svůj věk se údajně zatím do hráčské penze nechystá.

Foto: instagram.com/martin37skrtel/feed

4) Wilfried Bony (3,2 mil. eur)

Dnes již bývalý reprezentant Pobřeží slonoviny s bohatou minulostí v pražské Spartě by se mohl vrátit na Ostrovy. Poslední soutěžní zápas za Al Ittihad odehrál Bony Wilfried v září loňského roku a již pár měsíců je vnímán jako volný hráč na trhu. Jeho jméno je spojováno se čtvrtou anglickou ligou League Two, kde o něj projevil zájem Newport County. Po anabázích ve Swansea City, Stoke City a Manchesteru City se jedná sice o kvalitativní sešup, ale africký útočník má již zřejmě nejlepší léta za sebou.

Foto: facebook.com/BonyWilfriedOfficial

3) Daniel Sturridge (4 mil. eur)

Jednatřicetiletý anglický útočník má za sebou velice bohatou kariéru plnou zajímavých angažmá a navíc se předpokládá, že se ještě do penze nechystá. Dlouhé roky působil v Premier League, kde vyzkoušel zázemí například Liverpoolu, Manchesteru City či Chelsea. Naposledy však zkoušel štěstí v tureckém Trabzonsporu, kde ale příliš neoslnil, což vedlo k rozvázání smlouvy již po půl roce. Dvojnásobný vítěz Ligy mistrů nyní čeká na laso z rodné Anglie.

Foto: instagram.com/danielsturridge

2) Diego Costa (10 mil. Eur)

Několikanásobný španělský reprezentant s kořeny v Brazílii je jméno, které rezonuje napříč celou Evropou. Dvaatřicetiletý kanonýr má za sebou bohatou minulost v Atlétiku či Chelsea. Právě v Madridu již neshledali jeho přítomnost za přínos, což vedlo k oboustranné dohodě, že od prvního dne roku 2021 již nebude majetkem aktuálního lídra La Ligy. Diego Simeone dával v sestavě přednost Suárezovi a Costa zjistil, že lepšího herního vytížení se dočká jedině na jiné adrese.

Foto: instagram.com/diego.costa

1) Alex Teixeira (12 milionů eur)

Zimní přestupové okno ve všech elitních soutěžích skončilo prvního únorového dne, ale i tak je možné narazit na celou řadu tváří, které jsou překvapivě bez smlouvy. Jednou z nich je i brazilský záložník Alex Teixeira. V roce 2016 vyslyšel volání z čínského Jiangsu Suning a za 50 milionů eur zamával ukrajinskému Šachtaru Doněck. Od startu tohoto roku je však bez smlouvy, neboť s ním spolupráce prodloužena nebyla.

Foto: instagram.com/alexteixeiraa

Zdroj: transfermarkt.com