Ronalda se hned tak nezbaví ani na mezinárodním poli. Jeho cílem je Euro 2024 a možná i MS 2026

Ronalda se hned tak nezbaví ani na mezinárodním poli. Jeho cílem je Euro 2024 a možná i MS 2026

I když je Ronaldovi již osmatřicet a devětatřicáté narozeniny oslaví v průběhu příštího soutěžního ročníku 2023/2024, žádné myšlenky na konec profesionální kariéry zatím z jeho úst nezaznívají. Ba naopak.

Jak zaznělo na serveru straitstimes.com, portugalská legenda se momentálně soustředí na to, aby v příštím roce neabsentovala na mistrovství Evropy v Německu a dosud nevyloučila ani účast na světovém šampionátu v roce 2026, kdy už mu bude dávno přes 40 let...

"Nejprve chci hrát v příští sezoně na Euru. Je důležité dívat se na krátkodobé cíle. A potom uvidíme, co se přihodí dál," vzkázal druhý nejlepší střelec Al Nassru hned po Brazilci Taliscovi, který přetavil šestnáct startů v Saudi League ve čtrnáct přesných zásahů.

CR7, jenž na mezinárodním poli debutoval v srpnu 2003 jakožto osmnáctiletý teenager, dosud odehrál za národní mužstvo své země 198 soubojů a od letošního března je v tomto směru světovým rekordmanem.

Na kontinentálních mistrovstvích se mu daří. V roce 2004 bral stříbro, v roce 2012 bronz a v roce 2016 se radoval ze zlaté medaile. Světových šampionátů má za sebou pět a pokud by nechyběl ani na turnaji pořádaném Kanadou, Mexikem a Spojenými státy, opět by se zapsal do dějin jako první hráč, kterému se povedlo účastnit se šesti MS.

Nejstarší střelec Serie A Ibrahimovic skončil. Fotbalu dávám sbohem, ale vám ne, vzkázal aplaudujícímu publiku na San Siru