Liberec cítí v Ghalim herní i obchodní potenciál. Nový kontrakt byl podepsán až do roku 2027

Liberec cítí v Ghalim herní i obchodní potenciál. Nový kontrakt byl podepsán až do roku 2027

Nigerijský fotbalista Ahmad Ghali se s předstihem dohodl v Liberci na prodloužení smlouvy a hráčem Slovanu bude až do roku 2027. Původní kontrakt mu měl vypršet po aktuální sezoně. Ghali momentálně nemůže za Liberec hrát, protože si od minulého týdne odpykává dvouměsíční trest za zranění protihráče při neúmyslném střetu. Severočeský klub o pokračování spolupráce se čtyřiadvacetiletým krajním univerzálem informoval na webu.

"Pro nás jde o důležitého hráče a nabídky, které na něj teď v létě přišly, odpovídaly tomu, že již neměl smlouvu na dlouho. Naším cílem je zajistit sportovní stabilitu klubu, ale také mít v hráčích zajímavý obchodní potenciál a finanční hodnotu, proto jsem rád, že se nám podařilo s Ahmadem dohodnout na nové smlouvě," uvedl generální ředitel Slovanu Jan Nezmar.

BLÍŽÍ SE PŘIKRYLŮV NÁVRAT DO ČESKÉ LIGY? MATEŘSKÁ OLOMOUC ŠIKOVNÉHO ZÁLOŽNÍKA NECHCE, STOJÍ O NĚJ DUKLA A PARDUBICE

Ghali přišel do Liberce na začátku roku 2022 z Trenčína, vloni smlouvu prodloužil poprvé. Za Slovan odehrál 58 soutěžních zápasů a vstřelil dva góly. V nové sezoně nastoupil do prvních pěti utkání jako hráč základní sestavy, v předminulém kole ale duel s Pardubicemi nedohrál kvůli červené kartě. Ghali v 68. minutě na mokrém terénu podklouzl a při nešťastném střetu zlomil nohu Janu Kalabiškovi. Od disciplinární komise Ligové fotbalové asociace obdržel dvouměsíční zákaz startů.

"Hned, jak budu moct, odevzdám na hřišti pro tým maximum. Jsem nadšený a vděčný, že jsme se domluvili na nové smlouvě. Věřím, že spolu ještě dokážeme velké věci. Přeji si, aby Slovan uspěl v lize a hrál příští rok evropské poháry," řekl Ghali.

Foto: FC Slovan Liberec