eFotbal

3 nejzajímavější duely, které přinesou první předkola evropských pohárů

3 nejzajímavější duely, které přinesou první předkola evropských pohárů
3 nejzajímavější duely, které přinesou první předkola evropských pohárůFlashscore
Čeští zástupci vstupují do pohárové Evropy až v druhém, respektive třetím předkole. To se ovšem netýká týmů ze zemí s horším koeficientem, které odehrají své úvodní zápasy už příští týden. Ačkoliv se poháry pouze rozjíždějí a favoriti odpočívají, vybrali jsme tři zápasy, které mohou osvěžit horké letní večery fotbalového fanouška.
Reklama
Reklama
LM: FC Astana – Dinamo Tbilisi

Jako první zápas do našeho výběru řadíme středeční střetnutí prvního předkola Ligy mistrů mezi mistrem Kazachstánu a Gruzie. Evropská fotbalová exotika může diváka zaujmout hned ze dvou důvodů. První z nich je, že jak kazašská, tak gruzínská liga funguje stylem jaro-podzim, a tudíž se proti sobě postaví v celku rozehrané týmy.

Ten druhý spočívá v právě končícím Mistrovství Evropy do 21 let, kde se domácí výběr Gruzie představil ve výborném světle, když postoupil z náročné skupiny s Belgií, Nizozemskem a Portugalskem z prvního místa. Ve výběru Gruzie do 21 let nalezneme hned několik opor Dinama Tbilisi. V případě, že se hráči na důležitý dvojzápas dají do pořádku, mohou se nám na stadionu Borise Paichadzeho představit například Mekvabishvili, Kalandadze, Moistsrapishvili, či Khvadagiani.

EKL: DAC Dunajská Streda – Dila Gori

I v druhém zápasu našeho výběru nalezneme tým z Gruzie. Avšak do našeho článku ho řadíme zejména kvůli slovenské Dunajské Strede. Ačkoliv českých týmů se tato část soutěže netýká, pro Slovan Bratislava, Žilinu a Dunajskou Stredu vede do hlavní soutěže trnitější cesta. Slovan se v prvním předkole Ligy mistrů utká s lucemburským Hesperange a Žilina s estonskou Levadií.

Nejtěžší soupeř v podobě nevyzpytatelného gruzínského Dila Gori ovšem čeká na Dunajskou Stredu. Klub z jižního Slovenska, který před sezonou významně posílila Viktoria Plzeň (příchody Kaši, Čermáka a Káčera), bude ve čtvrtek začínat doma.

EKL: FK Panevezys – Milsami

Poslední utkání sice nenadchne kvalitou, avšak nese v sobě jeden zajímavý fakt. Hráči litevského Panevezys i moldavského Milsami se proti sobě utkali ve stejném předkole stejné soutěže loňský rok. Loni bylo silnější Milsami, které soupeře porazilo 2:0 v celkovém skóre dvojzápasu. Litevský tým tak dostane brzkou příležitost k odvetě.

Zajímavým faktem loňského dvojzápasu je taktéž linka s českým fotbalem. Před rokem se dvojice týmů Panevezys a Milsami dostala do užšího výběru, ze kterého měl vzejít soupeř pro Spartu ve druhém předkole. Letenští si ovšem vylosovali Viking a zbytek je historie.