eFotbal

5 fotbalistů Bayernu Mnichov, které můžete vidět v posledních zápasech sezóny

5 fotbalistů Bayernu Mnichov, které můžete vidět v posledních zápasech sezóny
5 fotbalistů Bayernu Mnichov, které můžete vidět v posledních zápasech sezónyFlashscore
S jistotou bundesligového titulu pro Bayern Mnichov za letošní sezónu trenér Julian Nagelsmann uvedl, že dá více prostoru na hřišti některým hráčům z širšího kádru jako jsou Jamal Musiala, Marcel Sabitzer nebo Paul Wanner.
Reklama
Reklama

Jamal Musiala

Věk: 19Pozice: Ofenzivní záložníkV této sezóně: 28 (11 startů od začátku)Minuty: 1 319

Jak řekl Nagelsmann na své tiskové konferenci před zápasem s Mainzem v 32. hrací den: „Jamal odehrál letos hodně minut a udělal velký pokrok,“ komentoval Nagelsmann Musialu na tiskové konferenci před utkáním dvaatřicátého kola s Mainzem. Teprve devatenáctiletý ofenzivní záložník odehrál v této sezóně za Bayern překvapivě více minut než Francouz Kingsley Coman (i přesto ale francouzský fotbalista sehrál pro Bayern v letošní sezóně větší roli).

Ačkoliv tedy Musiala nepatří ješt do základní sestavy, je podle Nagelsmanna důležitou součástí týmu. Ve středu pole navíc devatenáctiletý borec čelí tvrdé konkurenci v podobě Joshuy Kimmicha a Leona Goretzkyho. A nepostradatelný je i Thomas Müller, na jehož postu Musiala také může nastoupit. Nyní se zdá, že poslední tři zápasy dají mladé německé pušce možnost ukázat se před trenérem ještě lépe.

Marcel Sabitzer

Věk: 28Pozice: Ofenzivní záložníkV této sezóně: 25 (7 startů od začátku)Minuty: 894

Sabitzer si určitě představoval, že jeho první sezóna v Bayernu bude probíhat jinak. Od svého letního přestupu z Lipska odehrál pouze jednou celých 90 minut. A to i přesto, že následoval Nagelsmanna jako jedna z vytoužených posil. Zatím se však do základní sestavy Bayernu neprosadil.

Až ve 28. kole se Sabitzer přímo podílel na gólu Bayernu. A Nagelsmann posléze uvedl, že se Sabitzerem počítá i do budoucna. „Přeji si, aby zde našel svůj vrchol, protože Bayern je jeho vysněný klub. Doufám, že mu gól pomůže najít cestu.“ A Sabitzer ho možná chytil za slovo. V dalším utkání asistoval na gól proti Dortmundu v Der Klassiker.

Tanguy Nianzou

Věk: 19Pozice: Střední obránceV této sezóně: 15 (5 startů od začátku)Minuty: 486

Alphonso Davies se během oslav titulu v jednatřicátém kole obrátil na Nianzoua a zeptal se: „První?“ Francouzský obránce mu odpověděl: "Ne, druhý." Kanaďan byl viditelně v šoku, ale Nianzou je skutečně v Bayernu už dvě sezóny. V loňské sezóně odehrál jen šest ligových zápasů a Nagelsmann zprvu vypadal, že mu chce dát více herního prostoru. Nakonec ale musel svého mladého stopera často střídat.

„Nemůže se takhle vymknout kontrole. Byla to lekce,“ komentoval Nagelsmann střídání teenagera v poločase při výhře na hřišti Arminie Bielefeld. A mluvil také o příliš riskantních přihrávkách, které Nianzou někdy dělá. Na tiskové konferenci v Mainzu ovšem Nagelsamnn jasně řekl, že teenagera nikam nepustí. „Nechat Tanguye odejít pryč není řešení. Je v mém plánu pro příští sezóny.“ A není se čemu divit, protože Niklas Süle odchází do Dortmundu. Bude tedy logické, když Nianzou dotane na konci letošní čas ukázat se.

Eric Maxim Choupo-Moting

Věk: 33Pozice: ÚtočníkV této sezóně: 17 (0 startů od začátku)Minuty: 184

Choupo-Moting je v týmu německého giganta již dva roky. A sám dobře ví, že jeho úkolem je v případě potřeby zaskočit za kanonýra Roberta Lewandowskiho. A Nagelsmann před bitvou v Mainzu potvrdil, že kamerunský reprezentant bude hrát proti svému bývalému klubu od začátku.

Jeho všestrannost v ofenzivní linii poskytuje Bayernu řadu možností taktiky, protože soupeři jsou zvyklí především na to, že musí obsadit především Lewandowskiho.

Paul Wanner

Věk: 16Pozice: Útočný střed hřištěV této sezóně: 4 (0 startů od začátku)Minuty: 35

Když šestnáctiletý Wanner nastoupil v prvním zápase roku 2022 za Bayern, stal se nejmladším hráčem v historii Bayernu. „Určitě je to hráč, na kterého jsem si vyhlédl a kterého musíme v budoucnu podpořit,“ uvedl Nagelsmann před zápasem v Gladbachu o mladé pušce. Wanner byl kvůli tomuto zápasu povolán zpět z německého tréninkového kempu mládežnické reprezentace U17 ve Španělsku. Od té doby je také součástí seniorského týmu Bayernu.

Dorostenec byl na soupisce devětkrát ze 14 zápasů Rückrunde. Nagelsmann letos v lednu potvrdil, že chce trénovat se seniory, a to i přesto, že bude i nadále hrát za U19. I přesto, že Musiala a Sabitzer budou v závěrečných týdnech jistě dostávat více prostoru, Wanner bude rád za každou nasbíranou minutku za hlavní mužstvo Bayernu.

Zdroj: Bundesliga.com

Skandál na Slovensku? Fotbalisté uvažují, že bez diváků do finále poháru nenastoupí