eFotbal

A je to jasné! O nejvyšší soutěž zabojuje Vlašim a Opava. S druhou se tragicky loučí Ústí a Žižkov

A je to jasné! O nejvyšší soutěž zabojuje Vlašim a Opava. S druhou se tragicky loučí Ústí a Žižkov
A je to jasné! O nejvyšší soutěž zabojuje Vlašim a Opava. S druhou se tragicky loučí Ústí a ŽižkovFlashscore
Byla to úporná sezona plná překvapení a zvratů, ale teď už je za námi a nám zbývá ji jenom vyhodnotit.
Reklama
Reklama

Zcela suverénně si pro postup mezi českou elitu došla Zbrojovka Brno, která zároveň s velkým náskokem vyhrála celou FNL. V posledních zápasech si díky tomu mohla dovolit trochu polevit, čehož je důkazem i současná remíza 1:1 s Táborskem.

Boj o baráž se až do posledního kola nesl mezi třemi týmy, a sice Vlašimí, Opavou a Líšní. První dva zmíněné celky se dokonce utkaly mezi sebou, z čehož se zrodila výhra 3:1 Vlašimi.

Líšeň ke své smůle ovšem zaváhání Opavy nevyužila, sama naopak padla s Žižkovem a připravila se tak o šanci jít do baráže.

Zmíněný Žižkov se tak s FNL loučí alespoň opravdu částečně se zdviženou hlavou, jelikož už několik kol před koncem sezony bylo jisté, že jej čeká sestup.

Druhým mužstvem, který se s FNL rozloučí, je pro mnohé překvapivě Ústí nad Labem. I to dokázalo vyhrát svůj poslední zápas, ale jednalo se spíše už jen o jakousi kosmetickou dekoraci, která nijak nemohla zamíchat postavením v tabulce.  

FNL, 30. kolo: 

FK Ústí nad Labem – FK Fotbal Třinec 3:2 (13. Tymošenko, 34. Krobot, 85. Krobot – 39. Dedič, 74. Foltyn)MFK Vyškov – FK Dukla Praha 1:1 (57. Kanakimana – 85. Dav. Kozel) 

AC Sparta Praha B – MFK Chrudim 2:2 (58. Kozák, 84. Kozák – 4. Látal, 62. P. Juliš)FC Sellier & Bellot Vlašim – SFC Opava 3:1 (8. Jurásek, 38. Gning, 78. Toula – 86. Kopečný) 

FK Varnsdorf – FC Vysočina Jihlava 0:0 

Viktoria Žižkov – SK Líšeň 3:1 (48. Voltr, 59. Voltr, 61. Novák – 47. Ulbrich)FC Zbrojovka Brno – FC MAS Táborsko 1:1 (66. Jak. Řezníček – 22. Liepa) 

1.FK Příbram – 1. SK Prostějov 2:4 (56. Kvída, 80. Wágner – 30. Píchal, 45. Kušej, 51. Píchal, 77. Bartolomeu)