eFotbal

Aktivitě zdar aneb Nejčastěji pálící ofenzivní hráči FORTUNA:LIGY za uplynulé roky

Aktivitě zdar aneb Nejčastěji pálící ofenzivní hráči FORTUNA:LIGY za uplynulé roky
Aktivitě zdar aneb Nejčastěji pálící ofenzivní hráči FORTUNA:LIGY za uplynulé rokyFlashscore
Víte, jaký primát drží v soudobé FORTUNA:LIZE sedmatřicetiletý veterán Milan Škoda, jenž na nejvyšší tuzemské úrovni působí již na třetí klubové adrese?
Reklama
Reklama
Nejčastěji faulující hráči ligy za poslední dekádu? Nelichotivému pořadí vládne slávista, který rok a půl nehrál

Vytáhlý forvard Mladé Boleslavi s důležitou historií v obou vršovických značkách vygeneroval vůbec nejvíce střel ze všech hráčů, jichž se česká liga v posledních devíti sezonách týkala.

To vše i přesto, že strávil 18 měsíců v tureckém Rizesporu, kde se loučil s devatenácti prvoligovými brankami. Pokud by se tak nestalo, jako první už by dávno překročil i hranici 500 pokusů.

Momentálně je spoluhráč Skaláka, Matějovského, Kušeje a spol. na čísle 496 a očekává se, že by oné mety mohl dosáhnout v nejbližších dvou kolech, kdy dorazí do Boleslavi Plzeň, respektive Slavia.

Velmi aktivní byl v tomto směru i Josef Hušbauer, který opustil zdejší soutěž se 442 pokusy. Na to, že už není součástí domácího dění téměř tři roky, jde o dobrou bilanci a to se mu ještě nezapočítává sezona 2014/2015, kdy si vyzkoušel štaci v italském Cagliari.

Přes číslo 400 šli i plzeňský křídelní Milan Kopic, českobudějovický Roman Potočný a brněnský Jakub Řezníček, což jsou všechno velmi zkušení hráči.

Současný nejlepší kanonýr soutěže mimochodem těsně vévodí žebříčku, který mapuje nejvíce střel na bránu. Díky 217 pokusům je ve vedení před již zmíněným a o tři roky starším Škodou (212).

Díky tomu, že se bývalý střelec Sigmy i Jablonce Martin Doležal nalézá již nějaký čas v polské Ekstraklase, třetí místo mezi aktivními hráči patří slávistu Stanislavu Teclovi, který je k tomuto datu na 167 střelách, jež neminuly zařízení soupeře.

Nejvíce střel:

(Od sezony 2013/2014)

1. Milan Škoda (FK Mladá Boleslav) - 4962. Jakub Řezníček (FC Zbrojovka Brno) - 4283. Roman Potočný (SK Dynamo České Budějovice) - 417

Nejvíce střel na bránu:

(Od sezony 2013/2014)

1. Jakub Řezníček (FC Zbrojovka Brno) - 2172. Milan Škoda (FK Mladá Boleslav) - 2123. Stanislav Tecl (SK Slavia Praha) - 167

Je správné, že dal Mikloško Hapalovi ještě šanci. Kdyby ho odvolal, odvolal by i sám sebe, řekl Komňacký

Foto: SK Slavia Praha