eFotbal

Alijagič neměl nastavenou hlavu, aby se popral o pozici v Edenu. Věří, že s Vaclíkem v Pireu udělá titul číslo 48...

Alijagič neměl nastavenou hlavu, aby se popral o pozici v Edenu. Věří, že s Vaclíkem v Pireu udělá titul číslo 48...
Alijagič neměl nastavenou hlavu, aby se popral o pozici v Edenu. Věří, že s Vaclíkem v Pireu udělá titul číslo 48...Flashscore
Dřívější spekulace se potvrdily a mladý forvard Denis Alijagič se stal novým spoluhráčem dlouholetého českého reprezentanta Tomáše Vaclíka v Olympiakosu Pireus.
Reklama
Reklama

S úřadujícím šampionem řecké Super League 1 podepsal někdejší útočník Vlašimi i Slovanu Liberec s čerstvou zkušeností v české jednadvacítce tříletý kontrakt do června 2025.

"Denis vyjádřil velké přání odejít do ciziny. Vzhledem k tomu, že přišla velmi zajímavá nabídka a hráč neměl hlavu nastavenou na to, aby se popral o pozici ve Slavii, rozhodli jsme se ho uvolnit. Součástí transferu je i vyšší procentuální podíl na případném dalším Alijagičově přestupu," objasnil na webu slavia.cz sportovní ředitel Jiří Bílek.

I když se na stadionu U Nisy absolutně neprosadil a jeho hostování skončilo blamáží, na jihu Starého kontinentu si věří a rád by portugalskému kouči Pedro Martinsovi ukázal, že neudělal chybu, když udělil jeho příchodu zelenou...

"Vím, že Olympiakos je největší klub v Řecku. Působilo zde mnoho skvělých hráčů jako Christian Karembeu, Yaya Touré nebo Rivaldo, nyní tu hraje Valbuena nebo Tomáš Vaclík, kterého znám z Česka. Nemohu se dočkat, až ho uvidím. Také vím, že Olympiakos má 47 titulů, a věřím, že v nacházející sezoně uděláme ten 48. Mým cílem v klubu je dávat góly a ukázat fanouškům a trenérovi, co umím. Věřím, že vyhrajeme titul a dostaneme se do skupiny Ligy mistrů. Myslím, že to je sen každého tady v klubu," vzkázal náctiletý útočník s bosenskými kořeny.

Debut v novém trikotu by mohl teoreticky absolvovat již 24. června v přípravě proti rakouskému Riedu. A kdyby ještě šanci nedostal, dalšími soupeři Olympiakosu v příštích deseti dnech budou Düsseldorf, Cracovia, Slavia, Bielefeld a Salzburg.

Pro klub a jeho sebevědomí je přebírání klíčů od Prahy směrem k příští sezoně skvělé, tvrdí Horňák

 Zdroj: slavia.cz, ČT Sport